Honey, la femella de dofí mular abandonada a l'aquari de Choshi (Reuters)
Honey, la femella de dofí mular abandonada a l'aquari de Choshi (Reuters)

Un dofí i 46 pingüins, abandonats en un aquari del Japó que va tancar al gener

RedaccióActualitzat

La indignació creix entre els activistes pels drets dels animals. Un dofí i 46 pingüins viuen des de fa mesos abandonats en un aquari de la ciutat japonesa de Choshi, a l'est de Tòquio.

 

 

El parc marí Inubosaki va tancar les instal·lacions al gener, perquè havia anat perdent visitants. Des d'aleshores, el personal del parc ha continuat alimentant el dofí i els pingüins, però les condicions en què viuen no són les òptimes.

 

 

Honey, una femella de dofí mular, està tancada en una piscina molt petita i ja dona mostres d'estrès mental, segons els activistes. Els pingüins estan plens de pols i viuen enmig d'escombraries. També continuen vivint a l'aquari centenars de peixos i rèptils.

 

 

Les ONG de defensa dels animals, que han protestat aquesta setmana per les condicions en què viuen els animals, reclamen que els traslladin a instal·lacions més adequades, com ha ja han fet amb altres exemplars que hi havia al parc marí.

El dofí va ser capturat prop de Taiji

La procedència de la femella de dofí afegeix llenya a la polèmica. Honey va ser capturada salvatge prop de Taiji, una ciutat portuària del Japó que s'ha fet tristament famosa per la caça anual de dofins.

 

 

A Taiji, cada any s'hi capturen i maten centenars de dofins. La majoria són venuts com a carn. La resta es venen a zoos i aquaris, sobretot els del gènere "Tursiops" com la Honey. Justament aquesta pràctica va comportar que el 2015 l'Associació Mundial de Zoos expulsés el Japó perquè exhibia dofins caçats a les matances de Taiji.

Les matances de Taiji s'ensenyen i es denuncien en el documental "The Cove", que va guanyar un Oscar.

 

 

 

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut