El crim de Susan Bartlett i Suzanne Armstrong a Melbourne és fins ara un dels casos sense resoldre més famós d'Austràlia (Policia de Victòria)

Un doble crim de fa 47 anys a Austràlia, més a prop de resoldre's per un viatge a Itàlia

El crim de Suzanne Armstrong i Susan Bartlett, apunyalades el gener del 1977 a casa seva, va commocionar Austràlia; 47 anys més tard, han detingut un sospitós del crim
Redacció Actualitzat
TEMA:
Policial

A Suzanne Armstrong i Susan Bartlett les van matar la nit del 10 de gener del 1977 a la casa que compartien, a Melbourne. Un crim brutal que va commocionar la societat australiana la dècada dels anys 70, no només per la violència extrema amb què l'assassí --o els assassins-- van tractar les víctimes, sinó també perquè a l'habitació del costat hi havia el fill de 16 mesos de Suzanne Armstrong.

Els cossos de les víctimes no es van trobar fins tres dies després, quan els veïns van trucar a la policia amoïnats perquè sentien plors d'un infant dins de la casa i no havien vist sortir cap de les dues dones. Quan els agents van entrar a la casa, hi van trobar els cossos de les dues dones amb desenes de ferides d'arma blanca i, en una altra habitació, el nen de 16 mesos deshidratat i gairebé sense forces.

La investigació de l'assassinat d'Armstrong i Bartlett va ocupar durant mesos les primeres pàgines dels diaris de la zona, però a poc a poc l'opinió pública va oblidar el crim d'Easey Street, tal com es va conèixer el cas.

Qui mai va donar el cas per tancat va ser la policia de Melbourne, que sempre n'ha mantingut obert el sumari.

Aquesta setmana, 47 anys i mig després del crim, la Interpol ha detingut a l'aeroport de Roma un sospitós de tenir relació amb el crim. Es tracta d'un home de 65 anys que té doble nacionalitat grega i australiana.

La policia de Melbourne ha demanat que sigui extradit a Austràlia.

A la llista de "persones d'interès"

Segons sembla, el detingut hauria estat sempre dins la llista de "persones d'interès" que la policia australiana investigava amb relació al cas. Feia anys que li seguien la pista, però mai havien aconseguit detenir-lo. Entre altres raons, perquè ha viscut durant 20 anys a Grècia, on no podia ser acusat per fets ocorreguts feia més de 20 anys i perquè tampoc hi havia proves suficients per inculpar-lo.

Per aquesta raó, els investigadors esperaven actuar en el moment que el sospitós sortís de territori grec. En el moment que s'ha identificat a l'aeroport Leonardo Da Vinci de Roma, a Itàlia, la policia italiana l'ha capturat per ordre de la Interpol.

Un milió d'euros de recompensa

Han passat gairebé cinc dècades sense poder resoldre els homicidis, però en aquests anys, els assassinats d'Easey Street han estat l'argument de diversos llibres i pòdcasts de true crime que han servit perquè no caiguessin en l'oblit.

L'any 2017, la policia de Melbourne va oferir una sucosa recompensa d'un milió de dòlars a qualsevol persona que aportés nova informació que pogués conduir a la resolució del cas.

No se sap si va ser arran d'aquesta recompensa que ara s'ha pogut atrapar l'home detingut.

El responsable de la investigació, el comissari Shane Patton, ha dit que el cas no està tancat i que no es descarten més detencions per un homicidi que descriu com a "absolutament espantós i horrible" i que ha fet anar de corcoll els cossos policials de la regió australiana de Victòria.

Ara esperen que el detingut pugui ser a Austràlia abans d'un mes i que això permeti avançar la investigació i tenir noves dades del que va passar la nit del 10 de gener del 1977 a la casa d'Easey Street.

 

ARXIVAT A:
Policial
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut