Dos agents custodien la casa de les Planes en un escorcoll

Un deute de 70.000 euros i 6 detinguts en el cas del cadàver enterrat en calç a les Planes

L'últim detingut ja estava a la presó, per un altre crim, i entre tots acumulen 43 antecedents policials
Redacció

Un deute de 70.000 euros va ser l'origen de l'assassinat d'un jove de 29 anys l'any passat per part d'una banda de narcotraficants. Es van desfer del cos enterrant-lo en calç en una fossa en un bosc de les Planes, al Vallès Occidental, i les restes es van trobar, de forma casual, fa un mes.

Després de les primeres detencions d'aquesta setmana, els Mossos han revelat més detalls de l'operació, que s'ha saldat amb sis detinguts, que serien membres d'una banda dedicada al tràfic de drogues que perpetrava assalts violents a altres narcos.

Les investigacions van començar el maig del 2023, arran de la denúncia per desaparició que va presentar la família de la víctima. Les proves d'ADN van confirmar que les restes òssies trobades a les Planes corresponien al desaparegut.


Els sis presumptes narcos tenen de 41 a 46 anys i acumulen 43 antecedents policials, la majoria per delictes violents, homicidi i contra la salut pública.


Armes i marihuana en els registres

Les detencions s'han fet arran dels registres a tres domicilis de les Planes, Aiguafreda (Osona) i Sant Celoni (Vallès Oriental) i l'últim estava en una presó, on compleix condemna per altres fets violents.

Als escorcolls policials hi han trobat armes de foc, inclosa una pistola que un detingut guardava sota el coixí, un rifle de palanca amb culata retallada i diverses armes curtes detonadores, així com munició, armes blanques, un inhibidor de freqüències i una armilla antibales de la Policia Nacional.

En dues de les cases hi havia plantacions de marihuana amb 200 plantes cadascuna. Al domicili de les Planes, també es van intervenir sacs de calç.

El mòbil del crim

D'acord amb la hipòtesi de la Unitat Central de Persones Desaparegudes que va dur a terme la investigació, el mòbil del crim és un deute de 70.000 euros que el líder de la banda va exigir a la víctima.

El 9 de maig de l'any passat, tres narcotraficants van citar la víctima a Aiguafreda per proposar-li fer alguna acció a canvi de saldar el deute, que podia ser algun negoci o un assalt violent relacionat amb el tràfic de drogues.

Les converses amb la víctima haurien derivat en una baralla que va acabar amb la mort del jove, a qui els tres narcos van traslladar amb cotxe fins a Terrassa (Vallès Occidental), on es van trobar amb un quart que els va ajudar a desfer-se del cadàver al bosc de les Planes, ja de nit.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut