Un home de 73 anys, presumpte autor d'una vintena d'incendis a Santa Eulàlia de Ronçana
Un home de 73 anys, presumpte autor d'una vintena d'incendis a Santa Eulàlia de Ronçana (Mossos d'Esquadra)

Un detingut per haver provocat 17 incendis forestals a Santa Eulàlia de Ronçana

La col·laboració ciutadana va ser clau per aconseguir informació sobre l'individu detingut, un home de 73 anys

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 73 anys com a presumpte autor d'una vintena d'incendis en zones boscoses de Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès Oriental.

Des de principis d'any les autoritats havien registrat fins a 17 focs forestals amb un mateix patró: eren concentrats al Bosc de Can Brustenga i s'intensificaven els caps de setmana.

Segons els investigadors, en tots els incendis es descartava que fossin per accident i es confirmava que eren intencionats, i aquest fet va generar una gran alarma social entre la població local.
 

Ajuda ciutadana

Per fer-hi front, les autoritats van desplegar un dispositiu al maig, en què van participar diverses unitats especialitzades dels Mossos, i la col·laboració ciutadana va ser clau per aconseguir informació sobre l'individu detingut.

L'home havia estat vist en diverses ocasions a prop dels llocs afectats pels incendis, i una patrulla de la policia va aconseguir finalment interceptar-lo mentre tenia una actitud sospitosa. En detenir-lo, van localitzar-li un encenedor a la butxaca.

Tot i això, no va ser fins al 31 de juliol que un testimoni va reconèixer el sospitós com l'autor d'un incendi mentre fugia amb un vehicle blanc, una informació clau per a la investigació. 

Finalment, el 5 d'agost els Mossos d'Esquadra van aconseguir arrestar el presumpte piròman, que ja ha passat a disposició judicial a Granollers.

ARXIVAT A:
PolicialIncendisMossos d'Esquadra
Anar al contingut