Un home de 73 anys, presumpte autor d'una vintena d'incendis a Santa Eulàlia de Ronçana (Mossos d'Esquadra)

Un detingut per haver provocat 17 incendis forestals a Santa Eulàlia de Ronçana

La col·laboració ciutadana va ser clau per aconseguir informació sobre l'individu detingut, un home de 73 anys
Redacció
TEMA:
Incendis

Els Mossos d'Esquadra han detingut un home de 73 anys com a presumpte autor d'una vintena d'incendis en zones boscoses de Santa Eulàlia de Ronçana, al Vallès Oriental.

Des de principis d'any les autoritats havien registrat fins a 17 focs forestals amb un mateix patró: eren concentrats al Bosc de Can Brustenga i s'intensificaven els caps de setmana.

Segons els investigadors, en tots els incendis es descartava que fossin per accident i es confirmava que eren intencionats, i aquest fet va generar una gran alarma social entre la població local.
 

Ajuda ciutadana

Per fer-hi front, les autoritats van desplegar un dispositiu al maig, en què van participar diverses unitats especialitzades dels Mossos, i la col·laboració ciutadana va ser clau per aconseguir informació sobre l'individu detingut.

L'home havia estat vist en diverses ocasions a prop dels llocs afectats pels incendis, i una patrulla de la policia va aconseguir finalment interceptar-lo mentre tenia una actitud sospitosa. En detenir-lo, van localitzar-li un encenedor a la butxaca.

Tot i això, no va ser fins al 31 de juliol que un testimoni va reconèixer el sospitós com l'autor d'un incendi mentre fugia amb un vehicle blanc, una informació clau per a la investigació. 

Finalment, el 5 d'agost els Mossos d'Esquadra van aconseguir arrestar el presumpte piròman, que ja ha passat a disposició judicial a Granollers.

ARXIVAT A:
Policial Incendis Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut