Recull de fotografies publicades a Instagram (Reuters)
Recull de fotografies publicades a Instagram (Reuters)
Madrid

Un de cada cinc internautes es penedeix d'haver publicat a les xarxes socials

El CIS constata que prop d'un 9% dels usuaris ha tingut problemes arran d'una publicació a internet

RedaccióActualitzat

Les fotos, vídeos o missatges que publiquem a les xarxes socials poden tenir conseqüències. Segons el baròmetre del CIS del febrer d'aquest any, el 8,8% dels espanyols ha tingut problemes arran d'una publicació. I puja al 21,2%, un de cada cinc, el percentatge d'internautes que es penedeixen d'alguna acció que han fet a les xarxes.

La majoria (76%) dels prop de 2.500 enquestats consideren que és molt difícil controlar qui veu la informació que es penja a xarxes com Facebook, Instagram o Twitter. Prop del 70% pensen, també, que aquests serveis no tenen cura de la seguretat de les dades.

 

♦ Demanen 3 anys de presó per l'agressió, gravada amb mòbil, a una dona a la Diagonal

 

Per a gairebé 8 de cada 10 espanyols, penjar fotos o vídeos a internet és poc o gens segur. Malgrat tot, la major part dels internautes, el 61%, no llegeix les polítiques de privacitat de les pàgines que visita.

 

♦ Citat a declarar el youtuber que va oferir galetes amb pasta de dents a un indigent

 

El 63% dels enquestats assegura que "alguna vegada" ha rebut alguna trucada o SMS amb finalitats publicitàries d'entitats o institucions, tot i que no tenen constància d'haver donat les dades personals. I no arriba a una quarta part el percentatge d'usuaris que ha demanat que esborrin les seves dades d'algun registre.

 

♦ Què passa amb les nostres xarxes socials quan morim?

 

 

 

Música i vídeos, al mòbil

Buscar informació o documentació és el principal motiu (90,8%) que al·leguen els espanyols per connectar-se a internet, seguida de la gestió del correu electrònic (68,5 %), l'accés a les xarxes socials (64,4 %) i la missatgeria instantània (62,1%). La immensa majoria (87%) fa servir el mòbil per connectar-s'hi.

 

♦ Prohibides les trucades amb ofertes no consentides i rebaixes liberalitzades

 

Més de la meitat de navegants escolten o descarreguen música. El 45,1% veuen pel·lícules o sèries. El 40,1% llegeix o descarrega llibres o diaris i revistes, i el 27,8% mira la televisió en directe o en diferit.

Anar al contingut