La nau havia quedat encallada a poca distància de la costa, en un punt remot (Força Aèria Danesa/Comandament Artic/Reuters)

Un creuer de luxe, atrapat en una zona remota de Groenlàndia amb 206 persones a bord

L'Ocean Explorer està atrapat des de dilluns i no podrà rebre ajuda fins divendres al matí

Redacció/AgènciesActualitzat

Un creuer de luxe amb 206 persones a bord, entre passatgers i tripulació, està encallat des de dilluns en una badia del parc nacional del Nord-est de Groenlàndia, segons ha informat aquest dimarts el Comandament Àrtic de l'exèrcit de Dinamarca (JAC).

La badia en qüestió és en un indret remot, a uns 1.400 km al nord-est de Nuuk, la capital de Groenlàndia. L'ajuda més propera per mar es troba a dies de distància.

Concretament, la unitat que la JAC tenia més a prop de la zona és un vaixell d'inspecció que es trobava a unes 1.200 milles nàutiques en el moment de l'incident.

Segons els seus càlculs, i si les condicions meteorològiques són favorables, la nau de rescat podria arribar fins al creuer divendres al matí --hora local-- com a molt aviat.


No hi ha ferits

El vaixell que s'ha quedat encallat és l'Ocean Explorer i, segons l'exèrcit danès, "no és capaç d'alliberar-se pels seus propis mitjans".

Vista de l'Ocean Explorer a la zona d'Alpefjord, aquest dimarts (Força aèria danesa/Comandament Artic/Reuters)

Ningú no va resultar ferit en el xoc que va produir l'encallament, i pel que sembla l'embarcació tampoc no ha patit danys que puguin suposar un risc per al medi ambient.

Tot i això, el cap d'operacions del JAC, Brian Jensen, qualifica la situació de preocupant i avisa que el temps es pot complicar:

"Un creuer en dificultats al Parc Nacional és, evidentment, preocupant. L'ajuda més propera és lluny, les nostres unitats són lluny i el temps pot ser molt desfavorable. Tot i això, no veiem un risc agut per a la vida humana ni per al medi ambient, cosa que resulta tranquil·litzadora."


La marea no ha pujat prou

Aquest dimecres, el JAC ha facilitat noves fotografies aèries de la nau i ha detallat que encara continua atrapada "perquè la marea no l'ha aixecat prou per alliberar-lo".

A les imatges es pot veure com el vaixell no s'ha tombat i roman encallat a prop de la costa, en aigües tranquil·les i un sol brillant, per ara.

No hi ha ferits a bord i els passatgers i la tripulació estan bé (Força aèria danesa/Comandament Artic/Reuters)

L'exèrcit danès s'està coordinant en aquesta operació amb altres forces, com ara la guàrdia costanera islandesa.

El parc nacional del nord-est de Groenlàndia ocupa gairebé la meitat de la superfície de l'illa, que pertany al regne de Dinamarca i és el més extens i el més septentrional del món.

ARXIVAT A:
Turisme
Anar al contingut