Un client misteriós va adquirir els 200 llibres exposats a la llibreria Hoepli per un valor de 10.000 euros
La llibreria Hoepli de Milà va vendre tots els llibres a un client misteriós (Llibreria Hoepli))

Un client misteriós compra tots els llibres de l'aparador d'una llibreria de Milà

"Una venda excepcional", asseguren a la llibreria Hoepli després que un home es dirigís al taulell i adquirís els 200 llibres exposats a l'aparador per un valor de 10.000 euros

Redacció/AgènciesActualitzat

"Perdoneu, ho hem venut tot". És el cartell que va penjar la llibreria Hoepli, una coneguda botiga del centre de Milà, després que un misteriós client comprés tots els llibres que tenien exposats a l'aparador --uns 200-- per un valor de 10.000 euros. 

Segons explica el Corriere della Sera, el dijous 22 d'agost un client es va dirigir al taulell i va demanar endur-se tots els llibres a un dels dependents que, desconcertat, va començar a treure'ls un per un de l'aparador. 

Amb l'ajuda d'altres treballadors, els van posar en cistelles i bosses de lona, en una operació que va durar pràcticament una hora.

El missatge "Ho hem venut tot" a l'aparador de la llibreria

Matteo Hoepli, el propietari de la llibreria, ha explicat en declaracions al Corriere della Sera que va ser "una venda excepcional"

"Em va sorprendre i vaig trobar genial la idea que algú considerés un aparador tan bonic per comprar-lo íntegrament. A més, estem parlant d'un gran espai, de 5 metres de llargada i 3 metres d'alçada."

Amb els llibres preparats, el client va pagar els 10.000 euros en targeta de crèdit i va demanar un taxi per poder-se emportar tot el material comprat.

El client va comprar 200 libres per un valor de 10.000 euros
Matteo Hoepli, el propietari de la llibreria on s'han venut tots els llibres (llibreria Hoepli)

Per Hoepli, que forma part de la cinquena generació de llibreters, es tracta de l'episodi més extraordinari que ha viscut la llibreria:

"Ara ho explicaré als meus fills i nets."

Un cop el client era fora, la llibreria va penjar el cartell de tot venut.

D'edicions inèdites a novel·les

Què hi havia a l'aparador? Es tractava d'una mostra molt variada, amb una selecció de volums d'història, de fotografia, d'assajos d'actualitat i també novel·les.

El volum més car que va adquirir és una edició limitada d'un llibre de Bruce Springsteen, que valia 600 euros, i el més econòmic, una novel·la italiana de Corrado Stajano, que costava 12 euros. 

ARXIVAT A:
LiteraturaItàlia
Anar al contingut