Imatge d'un telèfon mòbil amb l'aplicació de Ticketmaster oberta
El gegant de la venda d'entrades ha estat víctima d'un robatori de dades que afecta 560 milions d'usuaris (Dado Ruvic/Reuters)

Un ciberatac a Ticketmaster podria posar en risc les dades de 560 milions de persones

El grup de ciberdelinqüents Shinyhunters ha reivindicat el robatori de la informació, que ha posat a la venda per mig milió de dòlars

RedaccióActualitzat

Les dades de 560 milions d'usuaris de Ticketmaster han estat hackejades. El col·lectiu de ciberdelinqüents Shinyhunters ha reivindicat l'atac a la plataforma nord-americana de venda d'entrades, d'on haurien robat 1,3 terabytes de dades amb correus electrònics, números de telèfon i part de la informació de targetes de crèdit d'usuaris.

Concretament, ShinyHunters hauria accedit a informació confidencial dels usuaris, com ara noms complets, adreces postals, adreces de correu electrònic, números de telèfon, detalls sobre la venda d'entrades d'esdeveniments i informació de les comandes. També haurien obtingut informació de targetes de crèdit, concretament els darrers quatre dígits del número, la data de caducitat i, fins i tot, detalls sobre frau per part de clients.

Si es confirma, el robatori de les dades podria tenir greus conseqüències per als usuaris afectats, que es veurien exposats a robatoris d'identitat, frau financer i atacs cibernètics.

Dades a la venda per mig milió de dòlars

El grup de hackers ha posat la informació a la venda per mig milió de dòlars a BreachForums, un fòrum on cibercriminals venen i publiquen dades privades.

Ticketmaster i el Departament d'Interior d'Austràlia estan investigant aquest incident i l'FBI també ha ofert ajuda a les autoritats australianes.

Plou sobre mullat per a Ticketmaster i la seva empresa mare, Live Nation, que aquesta setmana ja ha hagut de fer front a una demanda antimonopoli per part de la fiscalia dels Estats Units.


Setmana negra per a la ciberseguretat

El ciberatac a Ticketmaster se suma a una setmana negra pel que fa a hackejos. En els últims dies hem sabut que han rebut atacs informàtics la DGT, comprometent les dades de 27 milions de conductors, Iberdrola, a qui haurien robat les dades de 600.000 clients, i Telefònica, de qui haurien filtrat informació de 120.000 persones.

Els ciberatacs coneguts els darrers dies són d'origen incert. Alguns experts creuen que podria ser una coincidència, però d'altres recorden que hi ha hagut un augment d'atacs de grups criminals d'origen rus.

 

ARXIVAT A:
TecnologiaCiberdelicte
Anar al contingut