Fotografia d'arxiu de la façana de la seu d'Iberdrola a Madrid
Fotografia d'arxiu de la façana de la seu d'Iberdrola a Madrid (Europa Press/Eduardo Parra)

Un ciberatac a Iberdrola deixa al descobert les dades de 600.000 clients

L'elèctrica assegura que la informació que s'ha filtrat "no és sensible", tot i que inclouria dades com el DNI i noms i cognoms dels clients

RedaccióActualitzat

Iberdrola va patir el 7 de maig un ciberatac que va deixar exposades les dades de 600.000 clients. Segons ha assegurat l'empresa, la informació que va quedar al descobert "no és sensible".

En concret, la companyia va detectar un accés no autoritzat a les bases de dades de clients a través d'un proveïdor. Llavors, va posar-ho en coneixement de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades i va presentar una denúncia, segons ha avançat El Español i han confirmat fonts de l'energètica al 324. També va enviar cartes i correus electrònics als clients afectats.

La informació extreta en l'atac seria el nom i els cognoms i el número de DNI. Per tant, no es tractaria de dades bancàries com el número de compte.

D'entrada, es preveu que la filtració tingui poc impacte a Catalunya per la baixa implantació de l'empresa en el mercat elèctric d'aquí. De totes maneres, l'energètica ha dit al 324 que no tenen la xifra d'afectats per comunitats autònomes.

L'elèctrica ha explicat que va respondre "de manera immediata" a l'amenaça i ha demanat als clients que no obrin correus electrònics o responguin a missatges de procedència sospitosa. A més, ha recordat que tenen més de 400 persones treballant per a la ciberseguretat de la companyia. 

El ciberatac a Iberdrola arriba l'endemà que Telefónica anunciés que està investigant una possible filtració de dades de 120.000 clients i treballadors, també arran d'un ciberatac. 

 

ARXIVAT A:
Protecció de dadesEmpresaCiberdelicte
Anar al contingut