Un treballador atén una trucada a la recepció d'un hotel a Sitges
El sou mitjà català es situa en 1.954 euros bruts per mes (ACN/Barcelona)

Un català ha de treballar gairebé un any per cobrar el que un danès guanya en 6 mesos

El sou mitjà a Catalunya és un 15,1% inferior al de la mitjana europea, segons un estudi

RedaccióActualitzat

Un català ha de treballar gairebé un any per guanyar el mateix que cobra un danès en sis mesos. Així ho constata un estudi d'Adecco, basat en dades d'Eurostat, que mostra el salari mitjà brut i mensual dels 27 països de la Unió Europea.

Segons aquest informe, el sou mitjà de Catalunya l'any passat es va situar en 1.954 euros bruts per mes, una xifra que està un 15,1% per sota de la mitjana europea. És a dir, en termes absoluts suposa una diferència de 348 euros mensuals en comparació a la remuneració mitjana europea, que és de 2.302 euros al mes.

Respecte als països de la UE amb els sous més alts, un treballador català percep, de mitjana, 1.759 euros menys al mes que els treballadors de Luxemburg; 1.619 euros menys que els de Dinamarca i 1.194 menys que els d'Alemanya.

Tot i aquest desavantatge, Catalunya es manté a la zona intermèdia en l'escala de salaris. L'estudi apunta que hi ha 16 països amb remuneracions mitjanes inferiors a les catalanes, mentre que n'hi ha 11 amb sous més alts.
 

El sou mitjà català, superior a l'espanyol

La situació del salari mitjà català se situa just per sobre de l'espanyol, amb un sou mitjà de 1.822 euros, i per sota d'Itàlia, amb 2.174 euros. La remuneració mitjana espanyola es troba en màxims històrics, tot i això, encara és un 20,9% inferior a l'europea, amb 480 euros menys al mes, el que equival a 5.760 euros menys l'any.

En aquest sentit, les dades assenyalen la bretxa salarial que existeix entre els països dels 27. En concret, hi ha 11 països amb un salari mitjà inferior als 1.200 euros al mes. Bulgària, amb 650 euros, i Romania, amb 796 euros, són els estats on menys es cobra.

D'aquesta manera, el sou mitjà d'un català és tres vegades superior al búlgar, amb una diferència mensual de 1.304 euros o de 15.648 euros anuals.

 

ARXIVAT A:
Economia de butxacaUnió Europea
Anar al contingut