Una de les façanes del castell Villavecchia
El castell Villavecchia va ser construït a finals del segle XIX (Flickr)

Un castell modernista de les Guilleries declarat bé d'interès, en venda per 3,5 milions

El castell, de l'arquitecte Enric Sagnier i Vilavecchia, es va reformar el 2018 i es fa servir com a espai per organitzar esdeveniments privats

RedaccióActualitzat

"Espectacular castell d'estil modernista en venda en un parc natural protegit, amb meravelloses vistes a la natura." Amb aquest reclam, es ven un castell a Sant Hilari Sacalm, dins el parc de les Guilleries, construït el 1894. És el castell de Villavecchia. El seu preu: 3.490.000 euros.

Té 19 dormitoris, 17 banys, 1.309 metres quadrats de superfície útil i un terreny de més de 15 hectàrees. Disposa de piscina, llar de foc, calefacció per terra radiant, plafons solars i... té llicència turística. Per això, l'agència immobiliària que el ven subratlla que té "un alt potencial de convertir-se en un hotel Relais & Châteaux de luxe". 

També proposa que el castell, declarat bé cultural d'interès nacional, pot servir per "albergar diferents tipologies de jubilacions". Evidentment, no a l'abast de totes les butxaques. 

Segons l'anunci, ha estat reformat recentment. Les obres van començar el 2014 i van acabar el 2018. Un any després, el van obrir per acollir esdeveniments privats, com casaments. 

Com a atractiu de l'espai, destaquen també que té una capella, teulades de pissarra i diversos jardins, amb vistes al Montseny.

L'arquitecte que el va dissenyar és Enric Sagnier i Vilavecchia. Va néixer el 21 de març del 1858 a Barcelona i va morir el 1931, amb 71 anys. És autor de fins a 300 edificis de la capital catalana, per encàrrecs de famílies benestants de l'època.

 

Anar al contingut