Equips d'emergència en el lloc de Bélgorod on ha caigut un projectil rus (Reuters/cedida per alcalde Valentin Demidov)

Un caça rus bombardeja per error la ciutat russa de Bélgorod i fereix 3 persones

14 mesos després de l'inici de la invasió d'Ucraïna, Moscou justifica l'"operació militar especial" per l'actitud de Kíiv i Occident
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rússia

Tres habitants de la ciutat russa de Bélgorod han resultat ferits, aquest dijous al vespre, a causa de l'explosió causada pel projectil llançat per un caça de combat Sukhoi Su-34 de la força aèria russa.

L'explosió d'aquesta "munició d'aviació", en paraules del Ministeri de Defensa, que parla de llançament "accidental" i no ha donat més detalls, ha causat un cràter de 20 metres de diàmetre en un dels carrers principals i danys materials en quatre blocs de pisos i quatre cotxes.

L'ona expansiva ha enviat un dels vehicles sobre la teulada d'un edifici pròxim i també ha afectat les línies elèctriques.

Els veïns d'un dels blocs han hagut de ser evacuats a casa de familiars o en hotels.

Danys materials en un edifici d'habitatges (Reuters/cedida per alcalde Valentin Demidov)

El governador de la regió de Bélgorod, Viatxeslav Gladkov, ha confirmat que tres persones han resultat ferides, però no es tem per la vida de cap d'elles. "Gràcies a Déu no hi ha morts", ha declarat.

Les persones ferides són tres dones, una de les quals va resultar ferida al cap i ha estat hospitalitzada "en estat de gravetat moderada".

També ha estat hospitalitzada una dona gran que va tenir una crisi hipertensiva. Un altra dona, que va patir algunes cremades, va rebutjar ser traslladada a l'hospital.

El Ministeri de Defensa ha explicat que ja s'ha obert una investigació sobre aquest accident.

Bélgorod és a menys de 30 quilòmetres de la frontera amb Ucraïna i a una cinquantena de Khàrkiv, la segona ciutat ucraïnesa. Aquesta proximitat va fer que, al principi, alguns usuaris de les xarxes socials parlessin d'un atac ucraïnès.


Moscou denuncia l'OTAN i la retòrica "extremista" de Kíiv

Aquest divendres, d'altra banda, el govern rus ha tornat a escalar la retòrica contra el govern ucraïnès i contra Occident, coincidint amb la visita a Kíiv del secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg.

"La decisió del president [Vladímir Putin] de llançar aquesta operació militar especial va ser la correcta", ha defensat el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, en resposta a les paraules de Stoltenberg assegurant que "tots els aliats de l'OTAN" estan d'acord que el futur d'Ucraïna "és a l'Aliança".

"Estem tractant amb un bloc agressiu que considera que el nostre país és el seu enemic i amenaça la nostra seguretat", ha afegit Peskov.

Abans, el Ministeri d'Afers Exteriors rus havia emès un comunicat que denuncia que la "retòrica i les accions criminals del règim de Kíiv proven la necessitat de continuar amb l'operació militar especial", que és com el govern rus es refereix a la invasió d'Ucraïna iniciada fa 14 mesos, el 24 de febrer de 2022.

Moscou manté el vocabulari i la retòrica utilitzades des del principi de l'ofensiva, que argumenta que busca assolir "el ple compliment de les tasques de desnazificació i desmilitarització d'Ucraïna".

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut