Responsables de seguretat a la pista voltant el cos d'un dels morts aquest dimecres a l'aeroport internacional de Santiago de Xile (Reuters)

Un assalt frustrat per robar 32 milions de dòlars en un aeroport de Xile acaba amb 2 morts

Ha estat un intent de robatori per part d'una desena d'homes armats que han entrat a la pista amb 3 furgonetes i que han estat repel·lits per la seguretat de l'aeroport

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres al matí s'ha frustrat a l'aeroport internacional de Santiago de Xile el robatori d'un furgó blindat amb 32 milions de dòlars per part d'una banda d'una desena de membres.

L'assalt, en què han mort un dels lladres i un policia de l'aeroport, pretenia endur-se els diners que havien arribat procedents de Miami en un avió de la companyia Latam.

El destí dels diners que havia de transportar el furgó blindat, de l'empresa de seguretat Brinks, eren tres bancs de la capital de Xile.

Després de neutralitzar el guarda de l'entrada, a qui han pegat i lligat, els lladres han entrat dins del recinte de l'aeroport amb tres furgonetes.


Tiroteig gravat per una treballadora

Quan s'han acostat a l'avió i al furgó blindat, la policia de l'aeroport els han interceptat i ha començat un llarg tiroteig que ha gravat amb el mòbil una treballadora de l'aeroport:


Ha estat durant aquest tiroteig que hi ha hagut les dues víctimes mortals i, davant la impossibilitat de dur a terme el robatori, els atacants han fugit en dues furgonetes.

Vídeos gravats després del tiroteig des dels avions que eren al costat mostren com els policies intenten reanimar el seu company abatut i també s'acosten a l'assaltant mort:


Poc després s'han localitzat dos vehicles incendiats a un quilòmetre de l'aeroport, i s'està investigant per confirmar que són les furgonetes amb què han fugit.

El subsecretari del Ministeri de l'Interior de Xile, Manuel Monsalve, ha lamentat la mort de l'agent de seguretat, però ha destacat que s'ha aconseguit evitar el robatori.

"L'actuació dels responsables de seguretat de l'aeroport ha frustrat un robatori molt organitzat i amb moltes armes, i probablement molt ben planificat."

Monsalve ha afegit que després de l'assalt han ingressat dues persones amb ferides de bala en hospitals pròxims i que estan investigant si estan relacionades amb l'intent de robatori.

 

Dos agents de seguretat vigilen al voltant de l'avió de Latam aquest dimecres a l'aeroport internacional de Santiago de Xile (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Xile
Anar al contingut