Manifestació contra la violència masclista
Imatge d'arxiu d'una manifestació contra la violència masclista

Un 60% més de trucades per violència masclista durant el confinament, segons el govern

Aquest mes de confinament, a l'Institut Català de les Dones hi ha hagut 1.307 trucades, 40 diàries, quan normalment en solen atendre 25

RedaccióActualitzat

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha volgut destacar en la roda de premsa d'aquest dissabte l'anàlisi que ha fet l'Institut Català de les Dones sobre les trucades al servei permanent d'atenció a dones en situació de violència masclista (900 900 120) durant el primer mes de confinament.

Entre el 16 de març i el 15 d'abril, el nombre d'atencions fetes ha arribat a un total de 1.307. Aquesta xifra representa un increment del 60% del servei.

Durant aquest període s'han rebut una mitjana de 40 trucades diàries quan normalment, i en els mesos previs al confinament, la mitjana de trucades sol ser de 25.

 

Manifestació del 8M
Manifestació del 8M (Reuters)

 

El dia que més trucades van haver-hi va ser el dimarts 14 d'abril, posterior a la Setmana Santa. Aleshores es van rebre 72 trucades.

Per facilitar l'ajuda, s'ha reforçat l'atenció al 900 900 112 i la seva divulgació a través d'anuncis i xarxes socials, ha explicat la consellera Budó, que també ha volgut agrair la col·laboració dels comerços que s'han sumat a la campanya "Establiment segur contra la violència masclista".

 

El reforç del 900 900 112 és una estratègia, ha dit la consellera, per contrarestar les dificultats de les dones, en moment de confinament, enfront d'una situació greu o crítica que suposa estar convivint amb l'agressor les 24 hores del dia.

Meritxell Budó:

"Les dones maltractades es troben en un doble confinament. Per una víctima de violència masclista és com estar a la presó amb el seu maltractador."

En aquest període, l'Institut Català de les Dones també ha ampliat el seu servei habilitant la línia de Whatsapp 671 778 540 que fa més accessible i immediata la comunicació amb els professionals i que fins ara només es podia fer a través de l'adreça de correu 900900112@gencat.cat.

 

Senyal
Senyal "Stop violència de gènere" a prop de l'escola Pere Calders (Ajuntament de Polinyà)

 

La Diputació de Barcelona ofereix suport a professionals d'atenció a les dones

La Diputació de Barcelona va informar aquest divendres que ofereix suport per a l'acompanyament tècnic als professionals d'atenció a les dones o a víctimes de violència masclista, ja que han hagut de reestructurar els seus serveis i el seu model d'atenció per l'estat d'emergència.

En un comunicat, la Diputació ha explicat que l'objectiu és reforçar aquests equips d'atenció donant resposta a les seves demandes d'informació i oferir assessorament jurídic als professionals que han vist com creixien les consultes relacionades amb les custòdies, ajudes socials, drets de dones estrangeres o ajudes a treballadores de la llar.

ARXIVAT A:
Violència masclistaCoronavirus
Anar al contingut