Últim cap de setmana amb l'oci nocturn tancat i la vista posada en la reobertura
Cues als locals amb llicència de restaurant a Barcelona (CCMA)

Últim cap de setmana amb l'oci nocturn tancat i la vista posada en la reobertura

El sector posa l'esperança en les festes de Carnestoltes i que no hi hagi més tancaments que han generat uns 6.500 milions de pèrdues

Actualitzat

Aquest és l'últim cap de setmana amb l'oci nocturn tancat a Catalunya abans de la reobertura de divendres que ve, després de gairebé dos mesos com a mesura per aturar l'expansió de la variant òmicron. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va rebutjar, per enèsima vegada, la petició de la patronal de l'oci nocturn que els deixessin obrir abans. L'esperança del sector està posada en les festes de Carnestoltes i a evitar un nou tancament.

L'oci nocturn ha acumulat, segons la patronal Fecasarm, pèrdues d'uns 6.500 milions d'euros a Catalunya des de la irrupció de la pandèmia com a conseqüència de les restriccions imposades per contenir contagis que han portat els locals del sector a tancar 20 dels últims 23 mesos.

L'obertura dels locals, bars musicals i discoteques, serà la nit de dijous a divendres i coincidirà amb el final de l'obligatorietat de dur mascaretes a l'exterior, i després que hagin anat caient la majoria de restriccions com el certificat covid per a la resta de locals

De fet, les dades epidemiològiques continuen millorant a Catalunya, amb un ràpid descens de la sisena onada, i només falta assegurar que baixi la corba de mortalitat, que encara manté registres elevats.

 

Les últimes nits tancats

A Barcelona, aquesta nit s'ha viscut encara amb cues a les discoteques amb llicències de restaurant al Port Olímpic. Alguns locals del front marítim aprofiten que tenen llicència de restaurant. La gent primer hi sopa i després s'hi pot quedar a escoltar música i fer una copa. Però a banda d'aquests establiments, els llocs habituals de botellots - com la plaça dels Àngels de Barcelona - continuen plens de gent durant tota la nit.

La plaça dels Àngels a Barcelona, un punt de trobada per fer-hi botellots (CCMA)


6.500 milions de pèrdues

D'altra banda, la Fecasarm ha calculat en més de 35.000 milions d'euros les pèrdues de la restauració i l'oci nocturn des de l'inici de la pandèmia, i reclama un pla de rescat pel que considera uns danys "irreparables" i perquè no han rebut prou ajudes, que "no arriben a cobrir ni un 0,4% de les pèrdues acumulades", segons el secretari general de l'Associació Joaquim Boadas.

Només de l'oci nocturn, les pèrdues es xifren en més de 6.457 milions d'euros. Per aquesta part del sector, el pitjor més va ser l'agost del 2020, en plena temporada d'estiu i coincidint amb el tancament total. Però la setmana més dura, segons les estimacions de Fecasarm, va ser l'última del 2021, quan s'havia de celebrar el Cap d'Any.

En aquell moment, el sector estava obert amb l'aforament restringit al 80% quan la Generalitat va decretar l'últim tancament de l'oci nocturn. Calculen que entre el 27 de desembre i el 2 de gener, les pèrdues van ser de 150 milions d'euros.

Ara, el sector té esperança en les festes de Carnestoltes.

 

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut