Ucraïna ordena l'evacuació de l'estratègica ciutat de Bakhmut pels bombardejos russos

A la ciutat, estratègica per a l'avançament rus en la conquesta de Donetsk, hi queden uns 6.000 civils

Redacció/AgènciesActualitzat

El govern ucraïnès ha demanat als habitants de Bakhmut que marxin de la ciutat, sotmesa a un bombardeig continuat per part de l'exèrcit rus.

"Han d'evacuar immediatament", ha dit la viceprimera ministra ucraïnesa, Irina Veresxuk, tant per protegir-se com per facilitar la feina a l'exèrcit i als voluntaris que treballen a la zona.

En el mateix missatge a Telegram, Veresxuk ha informat que aquest dijous han mort cinc civils i nou més han resultat ferits a causa dels bombardejos russos.

Explosió als afores de Bakhmut, el 10 de febrer (Reuters/Yevhenii Zavhorodnii)

Es calcula que a Bakhmut hi queden uns 6.000 civils, com a molt. Ara fa un any, abans de la guerra, era una ciutat de 71.000 habitants.

Situada a Donetsk, Bakhmut és un dels principals objectius de l'exèrcit rus, ara mateix, perquè és estratègica per avançar cap a Sloviansk i Kramatorsk, les ciutats més importants d'aquesta regió del Donbass, encara controlades pel govern ucraïnès malgrat que el president rus, Vladímir Putin, va declarar oficialment l'annexió de Donetsk, Lugansk i dues regions més d'Ucraïna el 30 de setembre.


Cossos amuntegats, morts i ferits sense evacuar

El setge de Bakhmut fa mesos que dura i, segons Ucraïna i els seus aliats, la caiguda de la ciutat serà una victòria pírrica perquè haurà costat a Rússia un altíssim preu en vides humanes.

"Hi ha llocs on els seus cossos estan amuntegats. Hi ha una trinxera on... simplement no evacuen els seus ferits o morts", ha explicat Taras Dzioba, portaveu de la 80a Brigada d'Assalt Aeri d'Ucraïna, a l'agència Reuters.

Soldats ucraïnesos disparen llançagranades antitanc SPG-9 al front de Bakhmut, dilluns passat (Reuters/Ukrainian Armed Forces)

Dzioba ha afegit que l'exèrcit rus està enviant "moltes tropes" al front de Bakhmut, en una ofensiva que pensa que "no és sostenible".

Una ofensiva en què han tingut un paper destacat els mercenaris del grup Wagner, molts d'ells reclutats a les presons russes.

ARXIVAT A:
Ucraïna
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut