Una imatge dels desperfectes causats per l'atac a Belgorod (Ministeri d'Emergències rus)

Ucraïna fa 18 morts en territori rus l'endemà d'una de les ofensives més letals de Moscou

L'atac de Kíiv a la ciutat russa de Belgorod arriba després d'una de les ofensives més intenses del Kremlin sobre Ucraïna des de l'inici de la guerra
Redacció Actualitzat
TEMA:
Rússia

Moscou ha reconegut almenys divuit persones mortes aquest dissabte en un atac de l'exèrcit ucraïnès contra la ciutat russa de Belgorod, a uns 30 km al nord de la frontera amb Ucraïna. Entre les víctimes hi ha dos nens morts i 111 ferits.

El Kremlin ha qualificat l'acció d'atac "d'abast indiscriminat" i ha assegurat que s'han fet servir bombes de dispersió, d'especial capacitat destructiva.

Es tracta d'un dels cops més letals d'Ucraïna en territori rus quan la guerra s'acosta al segon aniversari.


El Consell de Seguretat de l'ONU es reuneix a petició de Rússia

L'atac ucraïnès ha afectat edificis oficials, centres universitaris, comerços i habitatges, en una ciutat on viuen prop de 400.000 persones, segons cens del 2021.

Tot i això, Rússia assegura que ha aconseguit interceptar 13 míssils i neutralitzar 32 drons.  

Per tot plegat, han demanat una reunió del Consell de Seguretat de les Nacions Unides, que es reunirà aquest dissabte a la nit.

Segons el Ministeri de Defensa rus, l'acció ucraïnesa no quedarà sense càstig.

De fet, aquest mateix dissabte l'exèrcit rus ha llançat un atac al centre de Khàrkiv que ha provocat 16 ferits, inclòs un periodista estranger.

Segons les autoritats locals, ha colpejat una institució mèdica, blocs d'apartaments i altres llocs civils. Un dels edificis afectats seria un hotel en què acostumen a allotjar-se reporters internacionals.

Una imatge de l'hotel Kharkiv Palace destruït per un atac amb míssils russos (Reuters/Vyacheslav Madiyevskyy)


Atac en resposta a l'ofensiva russa

L'atac de Kíiv és la resposta a l'ofensiva russa de divendresun dels atacs aeris més intensos sobre Ucraïna des de l'inici de la guerra, que ha costat la vida a almenys 39 ucraïnesos i ha provocat més de 160 ferits.

L'atac rus --amb drons i míssils-- va impactar en nombroses ciutats i va afectar habitatges, una maternitat i un centre comercial, així com infraestructures industrials i militars.

El Consell de Seguretat de l'ONU es va reunir d'urgència i la secretaria general de l'organisme va condemnar l'atac.

Unes crítiques a les quals es va sumar el president dels Estats Units, Joe Biden, que va afirmar que Putin "busca aniquilar Ucraïna i sotmetre el seu poble" i "ha de ser detingut".

 

ARXIVAT A:
Ucraïna Rússia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut