Civils aprenen a fer servir fusells AK47 en una sala de cinema de Lviv (Europa Press/Pau Venteo)

Ucraïna arma i instrueix a correcuita 100.000 voluntaris

Dels cursets en una sala de cinema a la fàbrica de coberts d'Ikea que ara fabrica barricades: Ucraïna es prepara per atacar les tropes russes

RedaccióActualitzat

El govern ucraïnès assegura que unes 100.000 persones s'han unit fins ara a les anomenades Forces de Defensa del Territori, i ha anunciat que les tropes passaran a formar part del sistema de defensa d'Ucraïna un cop acabin els combats.

En diferents imatges de les últimes hores es pot veure com s'està concretant sobre el terreny aquest repartiment d'armes entre la població.  

Aquí, per exemple, un bomber i exmilitar entrena voluntaris a Lviv:

Les classes les ofereix un exmilitar que actualment treballa com a bomber (REUTERS/Kai Pfaffenbach)
Els civils reben instruccions per aprendre a fer servir l'armament de guerra (REUTERS/Kai Pfaffenbach)

En aquestes imatges d'un altre dels entrenaments a Lviv també s'hi poden veure civils entrenant-se amb fusells d'assalt:

Els entrenaments segueixen a Lviv, on la població es prepara per als combats amb l'exèrcit rus (Europa Press/Alejandro Martínez Vélez)
La població aprèn a fer servir fusells d'assalt (Europa Press/Alejandro Martínez Vélez)

Aquest altre entrenament l'ha captat el fotògraf català Pau Venteo en una sala de cinema del Lviv Film Center, on un grup de civils aprenen a fer servir fusells AK47.

Una sala de cinema de Lviv s'ha fet servir, les darreres hores, per acollir un dels cursos sobre l'ús d'armes (Europa Press/Pau Venteo)

En un altre intent de formar la població en l'ús d'armes, les Forces d'Operacions Especials de l'exèrcit ucraïnès han publicat un tutorial a la seva pàgina de Facebook on ensenyen com fer servir míssils antitanc.


Mentrestant, a la rereguarda també hi ha en marxa la producció, més o menys rudimentària, d'elements que puguin ajudar a frenar l'avanç rus. En aquestes imatges es pot veure, per exemple, com es preparen barricades contra tancs en una fàbrica de metall de Lviv que abans de la guerra fabricava parament de cuina per a empreses com Ikea.

Les barreres per intentar aturar els tancs es fabriquen en tallers metal·lúrgics reconvertits (Europa Press/Alejandro Martínez Vélez)

A Odessa, on el govern ucraïnès dona per fet que hi haurà un bombardeig, més de 200 voluntaris van cada dia al taller que s'ha improvisat per teixir xarxes de camuflatge per a l'exèrcit ucraïnès.

La població s'ha organitzat a Odessa per preparar xarxes de camuflatge, a l'espera d'un atac rus (EFE/Maria Senovilla)

 

 

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
Anar al contingut