Afirmen que quan es pugui hi haurà una nova programació per "celebrar el final del viatge".

Txarango suspèn definitivament la gira de comiat "El gran circ"

El grup començarà a treballar des de zero en un nou format que sigui apte amb la situació sanitària i "celebrar, de la millor manera possible, el final del viatge"
Redacció Actualitzat

Txarango ha anunciat que suspèn de manera definitiva la gira de comiat "El gran circ", anunciada a principis de 2020 i de la qual es van exhaurir totes les entrades -més de 100.000-.

El grup afirma que, quan es puguin fer concerts, hi haurà una nova programació per "celebrar, de la millor manera possible, el final del viatge".

"Ens ha costat molt prendre aquesta decisió, ja que hi ha moltíssima feina darrere del muntatge que teníem a punt. Sobretot, moltíssima il·lusió", han admès els membres del conjunt.

 

"A contracor"

El muntatge previst abans de la pandèmia, amb una carpa de circ, i el fet de comptar amb totes les entrades exhaurides no permetien "cap flexibilitat" a l'hora d'adaptar-se a les mesures sanitàries que facilitessin els concerts.

"Ni volem ni ens podem permetre el luxe d'allargar eternament aquesta espera. Així que no ensqueda cap altra solució que abandonar el format que teníem previst, retornar les entrades i començar a treballar des de zero en com acomiadarem el grup en aquests nous temps".

 

Txarango es va acomiadar dels escenaris a finals del 2019 (Txarango)

"El gran ball"

El grup ha obert un sistema de devolució de les entrades i es podrà escollir entre un reemborsament o un disc inèdit, d'edició limitada i numerada. L'àlbum només es podrà adquirir amb una reserva fins al 21 de febrer i portarà per títol "El gran ball".

Es tracta d'un disc recopilatori dels temes més emblemàtics del grup, reinterpretades al costat d'una trentena d'artistes.

Txarango es va acomiadar dels escenaris a finals de 2019. "Sentim que, després de més de deu anys recorrent el món i posant tota l'energia de les nostres vides en aquest projecte, arriba el moment de tancar el viatge", van confessar als seguidors.

 

"El gran circ"

El final d'etapa de Txarango es va concebre com una gira autogestionada: "un petit festival ambulant", amb el qual fomentar l'economia social i solidària.

El grup va encarregar a Lluís Danés la direcció artística de la gira, que faria parada per molts punts del país: Sant Joan de les Abadesses (Clownia), Barcelona (Cruïlla), Lleida, Manacor, València... També havia de passar per Madrid, Bilbao, Amsterdam i París.

A la primera onada de la pandèmia, la gira ja va ser posposada -s'havia de fer entre el juny d'enguany i el febrer de 2021-.

Fa tot just sis mesos, Txarango va presentar el seu darrer àlbum abans de separar-se: "De vent i ales".  

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut