(EFE/Quique Garcia)

Turull torna de la Catalunya Nord després d'haver estat amb Puigdemont tot ahir

La situació del dirigent de Junts era una incògnita des que va desaparèixer juntament amb l'expresident de la Generalitat després de l'acte a l'Arc de Triomf

RedaccióActualitzat

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha confirmat que dijous va marxar amb Carles Puigdemont a la Catalunya Nord, on ha passat la nit. Així ho ha assegurat a RAC1, on també ha afirmat que ell ja ha tornat a Catalunya, mentre que Puigdemont es dirigeix a Waterloo, la que ha estat la seva residència principal durant els gairebé set anys que ha passat fora del territori català.

Turull també ha confirmat que, com ha avançat Catalunya Ràdio, Puigdemont va arribar d'incògnit a Barcelona dimarts, almenys dos dies abans d'anar a l'acte de benvinguda de l'Arc de Triomf, i que aquell dia van sopar junts a la capital catalana.

De fet, assegura que, des d'aleshores, va acompanyar l'expresident en tot moment en una triple condició: "Perquè fa molts anys que ens apreciem i ens estimem, perquè compartim un projecte polític --l'independentisme-- i perquè, des de fa un temps, a alguns que som advocats ens va nomenar membres del seu equip legal", ha apuntat.

El dirigent de Junts ha afirmat que Puigdemont volia "entrar al Parlament i exercir els seus drets", però que, en veure que no ho podria fer, ho va descartar: "Si saps que no arribaràs ni a mig camí del parc de la Ciutadella i, a més a més, fan un desplegament que sobrepassa tot el que s'havia vist fins ara, comences a prendre decisions", ha apuntat.
 

Desconcert sobre la ubicació de Turull

La situació de Turull ha estat una incògnita des que va desaparèixer juntament amb l'expresident després de protagonitzar l'acte del passeig Lluís Companys de Barcelona.

S'esperava que, després d'aquest discurs, Puigdemont posés rumb cap al Parlament per participar en el ple d'investidura del socialista Salvador Illa com a nou president de la Generalitat, però no va ser així. Tots dos van pujar en un cotxe blanc i van marxar, en un gir de guió que va desconcertar els Mossos i va implicar l'activació de l'operació Gàbia per intentar localitzar-los.

Cotxe amb què Puigdemont ha marxat de l'acte a l'Arc de Triomf
Cotxe amb què Puigdemont va marxar de l'acte a l'Arc de Triomf (Didac Sánchez)

Des de llavors, els Mossos d'Esquadra busquen Turull per citar-lo a declarar arran de la fugida de Puigdemont. Li volen prendre declaració per aclarir la seva suposada col·laboració en la desaparició de l'expresident.

Aquest divendres, en roda de premsa, el mateix comissari en cap dels Mossos, Eduard Sallent, ha dit que de moment no se l'ha citat, però ha afegit que "és evident que, en algun moment, se'l citarà". Sallent també ha dit que no saben on és Turull:

"No sabem on és, l'únic que sabem és que va pujar al vehicle amb el senyor Carles Puigdemont i, com no pot ser d'altra manera, se li preguntarà de quina informació disposa sobre els fets."


Per la seva banda, Turull ha assenyalat que "ajudar el president --Puigdemont-- no és cap delicte". Per contra, ha qualificat d'"un honor i un goig poder compartir amb ell tots aquests moments i totes aquestes hores".

Dijous al vespre, Turull va fer un tuit amb les paraules amb què Puigdemont va acabar el discurs del matí: "Visca Catalunya lliure".

 

ARXIVAT A:
Carles PuigdemontJordi Turull
Anar al contingut