Puigdemont, durant la seva intervenció al Parlament Europeu davant Sánchez (EFE/EPA/Ronald Wittek)

Sánchez diu que no és a la seva agenda la reunió amb Puigdemont anunciada per Turull

Jordi Turull ha dit que és una reunió que durarà "l'estona que calgui" i que ha estat "convinguda" entre Junts i el PSOE, però ha admès que encara no té data

RedaccióActualitzat

El secretari general de Junts, Jordi Turull, ha dit aquest dijous que el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el del seu partit, Carles Puigdemont, es trobaran "en una reunió com cal".

Aquest anunci no l'ha confirmat ni desmentit Sánchez quan li han preguntat en arribar a Brussel·les poc després: s'ha limitat a dir que aquesta reunió no figura a la seva agenda.

Turull ha fet l'anunci en una entrevista al programa "Cafè d'idees", de RTVE, quan li han preguntat per què quan van coincidir aquest dimecres al Parlament Europeu, per primera vegada en sis anys, no es van fer una fotografia conjunta:

"Això no va de fotografies, va de resoldre un conflicte polític. El que sí que hi ha és que es trobaran i faran una reunió com cal del tema de la negociació que hi ha hagut, de la negociació on estem, i d'aprofundir en la resolució del conflicte polític."


Reunió, sense mediador, que encara no té data

Segons ha dit Turull, la reunió ha estat "convinguda" entre les dues parts, i ha afegit que durarà "l'estona que calgui perquè puguin parlar els dos presidents".

Pel que fa a quan es farà aquesta reunió, el secretari general de Junts ha dit que, de moment, no hi ha una data fixada.

Preguntat per l'entrevistadora, Gemma Nierga, Turull ha dit que en aquesta reunió no hi participarà el mediador Francisco Galindo perquè no ho consideren necessari.

Segons Turull, es tractarà d'"una trobada entre dos lideratges" que ha de servir per "normalitzar les relacions i la negociació":

"En aquesta reunió el que es tracta és de normalitzar unes relacions i una negociació entre els dos presidents que des del 2017, fruit de la repressió, no ha estat possible."


Sánchez no nega ni confirma i diu que no ho té a l'agenda

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha confirmat ni desmentit l'anunci fet per Turull, tot i que ha dit que, de moment, la reunió no és a la seva agenda.

Ho ha dit quan ha arribat a Brussel·les a la reunió del Consell Europeu, assegurant que la seva agenda és "pública i transparent" i al·ludint a la cita que té d'aquí a una setmana amb Pere Aragonès:

"Veig la meva agenda i el que hi tinc és una reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el dia 21 per la visita que farem al supercomputador de Barcelona."

Precisament el president de la Generalitat, quan li han preguntat per l'anunci de Turull, s'ha limitat a dir que "al govern li sembla bé que la gent es reuneixi".

Aragonès, que en la reunió de la setmana que ve es trobarà amb Sánchez per primera vegada des de la investidura, no ha volgut comentar res més sobre la "possible" trobada d'aquest amb Puigdemont.

"Sánchez s'humilia encara més", segons el PP

El PP també ha reaccionat a l'anunci de la reunió: ho ha fet la secretària general, Cuca Gamarra, que ha afirmat que és una mostra que Sánchez està disposat "a humiliar-se encara més".

Gamarra ha dit que Puigdemont ha convertit Sánchez "en un titella que fa anar com vol", mentre el portaveu del partit al Congrés, Miguel Tellado ha qualificat "la hipotètica reunió" de "cortina de fum per tapar el debat" sobre l'amnistia.

D'altra banda, la CUP ha dit que l'anunci d'aquesta reunió és "una conseqüència natural" del canvi d'estratègia de Junts.

Ho ha dit el diputat Xavier Pellicer, que ha afirmat que "Junts s'ha posat al mateix carril que ERC en la legislatura anterior", vehiculant "tota la sobirania" a través d'acords amb el PSOE.

Segons Pellicer, aquests acords responen a la "necessitat de majories conjunturals" i no a una voluntat del PSOE, i que això té "limitacions evidents".


La fotografia de Puigdemont i Sánchez al Parlament Europeu

Aquest dimecres, Puigdemont i Sánchez sí que van coincidir davant les càmeres, quan el líder de Junts i eurodiputat va baixar a parlar al faristol del Parlament Europeu.

Sánchez, que hi va anar per fer balanç del semestre de presidència d'Espanya, va aprofitar per defensar l'amnistia als condemnats i processats independentistes com a mitjà per resoldre el conflicte Catalunya-Espanya.

Puigdemont, per la seva banda, es va limitar a reivindicar l'oficialitat del català a la Unió Europea i a retreure que no s'hagi aconseguit durant la presidència espanyola.

Puigdemont i Sánchez, junts al Parlament Europeu (EFE/EPA/Ronald Wittek)

 

ARXIVAT A:
JuntsPSOECarles PuigdemontJordi TurullPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut