Washington

Trump surt de l'hospital i es treu la mascareta: "No us faci por, sortiu fora"

Posada en escena desafiant del president Trump després de passar 4 dies ingressat per Covid

Actualitzat

Donald Trump ja és a la Casa Blanca: després de tractar-lo des de divendres passat per Covid, a l'hospital li han donat l'alta perquè continuï la quarantena i el tractament contra el coronavirus fora de l'hospital. I a 28 dies de les eleccions, el president ha aprofitat el retorn a casa per fer una posada en escena desafiant i temerària.

Trump, polzes amunt i sense mascareta a la Casa Blanca (EFE/ Ken Cenedo pool)

El president nord-americà no ha decebut amb el seu gest: es treu la mascareta i aixeca els polzes, en senyal de victòria. Després, en un nou missatge via Twitter ha exhortat els nord-americans a fer com ell.

"No deixeu que el virus us domini, que no us faci por. L'he afrontat i si algú pretén ser un líder hauria d'actuar com jo he fet. Sé que hi ha un risc i un perill, però està bé. Estic millor i potser sóc immune, qui sap. Però que no us domini, i sortiu fora."

 

 

A hores d'ara, hi ha molts dubtes sobre el seu estat real de salut. Els metges només han dit que es troba bé, sense entrar en detalls, sense fer públic tot el seu diagnòstic, com els escàners pulmonars. El seu metge personal reconeixia que fins dilluns que ve no es podia abaixar la guàrdia perquè el president encara no està fora de perill.


Cronologia del trasllat

La seqüència, televisada, comença amb la sortida de Trump de l'hospital militar Walter Reed, a Bethesda, on els últims tres dies ha rebut el tractament propi d'un malalt greu. El president surt amb aspecte fort i caminant sense ajuda per les escales de l'edifici, amb mascareta.

Trump baixa sol les escales de l'hospital militar Walter Reed (Reuters/Jonathan Ernst)

A fora, els seus seguidors l'acomiaden eufòrics. Per a ells, és un heroi invencible, un salvador que no es deixa doblegar per res, ni tan sols pel que anomenen "virus xinès". Hores abans ja els havia dit, literalment, que no havien de tenir por de la Covid. En directe, l'imponent helicòpter presidencial creua el cel de la capital mentre el sol es pon.

Els seguidors de Trump esperaven la seva arribada a la Casa Blanca (Reuters/Carlos Barria)

A les 7 de la tarda, el president arriba als jardins de la Casa Blanca per a l'última escena del guió. La seva jugada és tan espectacular com arriscada. Els metges reconeixen que no està fora de perill, no saben si d'aquí dos o tres dies pot recaure i si els esteroides que li donen li generen una falsa sensació d'eufòria i benestar.

El president puja sol les escales de la Casa Blanca disposat a servir el país, una altra imatge desafiant que marcarà el seu mandat.

Trump puja sol l'escala de la Casa Blanca (Reuters/Erin Scott)

El president Trump no ha superat la malaltia, encara és infecciós. El líder que renegava de les mascaretes, que per això es va contagiar, que de fet té mitja Casa Blanca infectada, se la treu i a cara descoberta posa durant dos minuts per a les càmeres. I així, desemmascarat i portador encara d'un virus mortal i contagiós, entrarà a la seva residència. A dins, l'esperen els assistents, que en qualsevol moment podria infectar. A ell no sembla importar-li.

L'helicòpter arriba a la Casa Blanca amb el president Trump (Reuters/Carlos Barria)

210.000 persones no han tingut la sort de Trump i han mort de Covid als Estats Units i 50.000 més s'infecten cada dia. Ell ha dit que en breu tornarà a fer actes de campanya. Amb la seva exhibició, Trump segur que entusiasma les bases però no és clar que convenci els indecisos o la resta del país i, de fet, Joe Biden està ampliant l'avantatge en els sondejos.

ARXIVAT A:
Trump Coronavirus Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut