Trump, aquest dijous a la Casa Blanca (Reuters / Carlos Barria)
Trump, aquest dijous a la Casa Blanca (Reuters / Carlos Barria)

Trump: "Si es compten els vots legals, he guanyat fàcilment"

El president dels Estats Units insisteix en el frau electoral i promet una ofensiva legal per "defensar la integritat de les eleccions"

Actualitzat

Donald Trump insisteix que és el guanyador de les eleccions als Estats Units. En la primera compareixença des de la nit electoral, el president dels Estats Units ha parlat aquest dijous a la tarda (passada la mitjanit a Catalunya) per mantenir la teoria que el Partit Demòcrata està intentant "robar" les eleccions.

En la línia que ja havia anat expressant durant tot el dia a la xarxa, el candidat republicà ha advertit -sense oferir-ne proves- que hi ha hagut diverses irregularitats en el procés electoral i ha diferenciat "vots legals" i "vots il·legals" en un moment en què en molts estats encara continua un escrutini que deixa el seu rival, Joe Biden, a les portes de la Casa Blanca:

"Si compteu els vots legals, guanyo fàcilment. Si compteu els vots il·legals, poden intentar robar-nos les eleccions"

El candidat republicà manté que hi ha hagut frau en el vot per correu i n'ha culpat els funcionaris demòcrates, que diu que "mai van creure que podrien guanyar les eleccions", motiu pel qual creu que hi ha hagut una "tremenda corrupció".

 

Una "corrupta màquina demòcrata"

Poc després que el seu rival, Joe Biden, mostrés confiança en el sistema electoral nord-americà i demanés que es compti cada vot, Trump ha promès una ofensiva legal per "defensar la integritat de les eleccions" davant el que ha qualificat de "corrupta màquina demòcrata" a Michigan i Pennsilvània.

Aquestes paraules van en la línia del que demanava el fill gran del president nord-americà, Donald Jr., que apostava per anar a una "guerra total" per "destapar tot el frau i les trampes", entre les quals cita (sense demostrar-ho) vots de morts o de ciutadans que ja no viuen a l'estat. "És l'hora d'arreglar aquest embolic i deixar de semblar una república bananera":

 

 

Un cartell de 'sortida' a la sala de premsa de la Casa Blanca, durant la compareixença de Trump
Un cartell de 'sortida' a la sala de premsa de la Casa Blanca, durant la compareixença de Trump (Reuters / Carlos Barria)

 

Denúncia de frau a Twitter

Hores abans, Trump ja havia denunciat a través de Twitter aquest suposat frau electoral a favor de Biden mitjançant el vot anticipat, una hipòtesi àmpliament desmentida i que la xarxa social ha marcat com a contingut "enganyós" cada cop que l'ha defensada.

Twitter ha desactivat la possibilitat de compartir la piulada i quan un usuari intenta retuitejar-la se li obre una finestreta amb el text "coneix els esforços en seguretat per a les eleccions nord-americanes del 2020".

Hores abans, a la mateixa xarxa social, Trump havia reclamat que s'aturi el recompte i que els vots arribats després de la jornada electoral no es comptin:

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Trump Eleccions Estats Units
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut