El president Donald Trump saluda els simpatitzants congregats als voltants de l'hospital (Reuters/Cheriss May)

Trump se salta la quarantena per saludar els simpatitzants des del cotxe

Un dels metges responsables de l'hospital on està ingressat el president Trump qualifica l'acció "d'irresponsabilitat escandalosa"

RedaccióActualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, s'ha saltat la quarantena aquest diumenge, en sortir de l'hospital militar Walter Reed per saludar per sorpresa des d'un cotxe els simpatitzants que es congregaven als voltants del recinte.

Amb mascareta i les finestres tancades, Trump ha aparegut en un dels cotxes blindats de la comitiva presidencial i ha saludat el grup de simpatitzants que portaven pancartes de suport al president. Trump també ha fet senyals amb els dits polzes cap amunt.

La seva breu sortida obligarà els agents dels serveis secrets que l'acompanyaven a fer una quarantena de 14 dies.

El cotxe blindat de la comitiva presidencial es passeja pels voltants de l'hospital Walter Reed (Reuters/Cheriss May)

Mentrestant, el president nord-americà continua ingressat en aquest hospital de Bethesda, als afores de Washington, per seguir el tractament contra la Covid, a l'espera que li donin l'alta aquest dilluns.

Els metges que l'atenen asseguren que la seva evolució és positiva, malgrat la confusió que hi ha hagut sobre el seu estat de salut real.

La sortida amb cotxe de Trump no es va anunciar i al grup de periodistes de la Casa Blanca que feia guàrdia a l'hospital tampoc no se'ls havia avisat amb antelació.

Però, per Twitter, com fa habitualment, va anunciar poc després de les cinc de la tarda que faria una "petita visita sorpresa a alguns dels patriotes que són al carrer, que fa molt de temps que hi són, amb pancartes de suport a Trump i que estimen el seu país".

"Ha estat un viatge molt interessant, he après molt sobre la Covid. Ho he après anant a l'escola de veritat. Aquesta no és una escola de llegir llibres. Ho he après i ho he entès."

 

 

Trump ha dit que en la seva estada a l'hospital "ha tingut l'ocasió de trobar-se amb soldats i personal d'emergències", tot i que un malalt de Covid hauria d'estar en aïllament total.


Irresponsabilitat escandalosa

El metge responsable dels residents de l'hospital Walter Reed, James Philips, ha criticat durament la decisió de Trump de sortir de l'hospital:

"La irresponsabilitat és escandalosa. Ho sento pels agents del servei secret que s'han vist forçats a participar-hi."

"Totes les persones que eren al vehicle en aquest completament innecessari volt presidencial han de fer una quarantena de 14 dies. Es poden posar malalts. Poden morir. Per un teatre polític."

 

 

El fet de saltar-se la quarantena, amb el seu volt amb cotxe, li ha provocat innumerables crítiques de personalitats dels Estats Units, com la de l'escriptor Stephen King, que ha assegurat que Trump ha posat en risc la vida dels agents del servei secret personal que anaven amb ell al cotxe. "Vides en perill per una iniciativa publicitària. Hauran de fer 14 dies de quarantena, segons els metges", ha dit King.

ARXIVAT A:
Trump Estats Units
Anar al contingut