Trump parla en un míting de campanya a Carolina del Nord protegit amb un vidre (Reuters)

Trump passa a l'atac contra Harris en el primer míting a l'exterior des de l'atemptat

Protegit darrere d'un vidre blindat, l'expresident dels Estats Units ha dit que una victòria demòcrata a les eleccions portaria a una "Tercera Guerra Mundial"

RedaccióActualitzat

Protegit com mai amb un vidre blindat i amb un discurs ofensiu com els de sempre. Donald Trump ha reaparegut a l'estat clau de Carolina del Nord, a la ciutat d'Asheboro, on ha fet el primer discurs a l'exterior des del famós míting a Pensilvània del mes de juliol passat, on hi va haver l'intent d'assassinat.

La setmana passada, de fet, es va saber que el Servei Secret dels Estats Units va aprovar un pla per incrementar la seguretat. Un projecte que inclou l'ús de pantalles de vidre blindat a prova de bales que només es proporcionen als presidents i vicepresidents quan es considera necessari en aparicions a l'aire lliure.

Membres de les forces de seguretat vigilen durant el míting de Trump a Carolina del Nord (Reuters)

L'acte s'ha centrat en la seguretat nacional, i Trump ha aprofitat per remarcar que, amb ell com a president, els Estats Units eren més forts i que guerres com la d'Ucraïna no haurien tingut lloc:

"La meva actitud ens mantenia fora de les guerres. Jo parava guerres amb trucades de telèfon."

I en aquesta línia, Trump ha aprofitat per atacar l'actual president, Joe Biden, i la vicepresidenta, Kamala Harris, augurant que una hipotètica victòria demòcrata a les eleccions d'aquest 5 de novembre "ens portaria al precipici de la Tercera Guerra Mundial".

La compareixença de Trump s'emmarca en una setmana intensa de campanya en què ell i el seu candidat a vicepresident, el senador J. D. Vance, intenten contrarestar el focus mediàtic que plana sobre la convenció nacional demòcrata de Chicago, que ha oficialitzat la candidatura de Harris a la Casa Blanca.

Donald Trump i J. D. Vance es donen la mà durant el míting de campanya a Carolina del Nord (Reuters)


Enquestes favorables a Harris

L'últim missatge dels demòcrates amb relació a les enquestes, de la veu de l'expresident Barack Obama, és de prudència. No volen donar la victòria per segura. "Malgrat la increïble energia que hem estat capaços de generar en les últimes setmanes, serà una carrera molt disputada en un país molt dividit, on molts nord-americans no creuen que el govern federal hi sigui per ajudar."

Trump, per la seva banda, amb un intent per capgirar la situació, ha assegurat que es preveuen unes setmanes en les quals els demòcrates "mentiran com a dimonis per guanyar les eleccions, i ho faran perquè no tenen límits".

"Si nosaltres no guanyem aquestes eleccions tindrem un problema molt gran com a país. Ja el tenim ara, però jo ho arreglaré."

Carolina del Nord, Pensilvània, Michigan i Arizona són els pròxims estats que trepitjarà Trump aquests pròxims dies.

La candidata demòcrata, Kamala Harris, durant un míting a Wisconsin
La candidata demòcrata, Kamala Harris, durant un míting a Wisconsin (Reuters)

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Joe BidenEleccions Estats UnitsKamala HarrisEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut