Trump o Biden? A quin candidat donen suport actors i cantants dels Estats Units
La cantant Lady Gaga fa el senyal de victòria a l'últim míting de Joe Biden abans de les eleccions (Reuters/Kevin Lamarque)

Trump o Biden? A quin candidat donen suport actors i cantants dels Estats Units

Nombroses celebritats del cinema, la música i les lletres s'han posicionat obertament a favor del candidat demòcrata o del republicà. Alguns, fins i tot, han participat en actes de campanya

Òscar CostaActualitzat

L'actor Robert de Niro ho té molt clar, ja des de fa dos anys. Durant la cerimònia dels Premis Tony de teatre del 2018 va llançar aquest missatge inequívoc quan va sortir a l'escenari.

 

 

Un altre actor, Samuel L. Jackson, ha demostrat la seva animadversió de la mateixa manera, però en diversos idiomes... incloent-hi el català.

 

 

Menys contundents, però amb el mateix esperit, també s'han expressat en públic actrius i actors com Eva Longoria, Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Meryl Streep i Sharon Stone.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Repost from @lincolnproject.us · The president gets world class covid treatments. We get nothing.

A post shared by Sharon Stone (@sharonstone) on

 

Eva Longoria, que els últims dies ha estat força activa a les xarxes animant la gent a votar, ha enviat un missatge demanant el vot per Biden apel·lant a la importància de cadascun dels vots emesos: "No et despertis el 4 de novembre desitjant haver fet més".

 

 

Altres, com Viggo Mortensen, ja han votat anticipadament a favor de Biden per correu. I el cantant Bruce Springsteen, que ha ha amenaçat de marxar del país si torna a guanyar Trump, també ha demanat als nord-americans que es facin escoltar, que facin valer el seu vot.

 

 

L'àmbit de la música també està ple de celebritats pro Biden, com Billie Eilish i Jennifer Lopez. O Taylor Swift, que ha cuinat unes galetes fent campanya a favor del candidat demòcrata.

 

 

Ariana Grande, que és de Florida, ha fet campanya remarcant que aquest pot ser un estat decisiu a l'hora d'elegir el president dels pròxims quatre anys.

 

 

També Lady Gaga, que aquesta última nit abans del dia de les eleccions ha participat en el míting de final de campanya de Biden.

 

 

En el món literari, Biden té el suport claríssim del matrimoni format per Siri Hustvedt i Paul Auster. Hustvedt ha estat activa a la xarxa promovent el moviment Writers Against Trump (Escriptors contra Trump).

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Our group at W.A.T @writersagainsttrump have partnered with artist extraordinaire (who happens to be my niece) @lovejulietteembroidery to create one of a kind totes, Unisex Tees, and coffee mugs. 100 % of the proceeds will go to @movementvoterproject "MVP works to strengthen progressive power at all levels of government by helping donors – big and small – support the best and most promising local community-based organizations in key states, with a focus on youth and communities of color. We support hundreds of incredible organizations that both turn out unlikely voters and organize communities to grow their power and create transformation, from policy to the streets. We believe that supporting local movement vote groups is the most effective and most cost-effective strategy to transform our country." Get something today by visiting our website at www.writersagainsttrump.org ✌🏽

A post shared by Siri Hustvedt (@sirihustvedt) on

 

L'actual president dels Estats Units també té suports en el món de les arts. En són partidàris alguns clàssics de comèdies televisives d'èxit, com Roseanne Barr i Kirstie Alley i Kelsey Grammer, de "Cheers".

 

 

El polèmic rocker Kid Rock i els actors Dennis Quaid i James Woods també són partidaris de Trump, aquest últim especialment bel·ligerant a les xarxes.

 

 

Mentre que un republicà confés com Clint Eastwood sembla que té dubtes i ja ha dit que preferiria que el candidat fos Michael Bloomberg. Últimament, Eastwood s'ha fet ressò de notícies que mostren com Trump ha negat la pandèmia, fins i tot el dia que han mort un miler de persones per Covid-19 als Estats Units.

 

 

La guerra oberta al ciberespai afecta, fins i tot, superherois de Marvel, com ara Chris Pratt, a qui li hi han plogut crítiques per no haver participat en una recollida de fons per a Biden.

També enfronta germans, com Alec i Stephen Baldwin, el primer, demòcrata, i el segon, republicà. I pares i filles, com Jon Voight i Angelina Jolie, ell, declarat trumpista, ella, partidària de Biden.

Això sí, tots dos candidats tenen suports amb molt de múscul: Dwayne "La Roca" Johnson i Arnold Schwarzenegger són partidaris de Biden, i Jean-Claude Van Damme dona suport a Trump.

On hi ha força consens és en fer crides per anar a votar. No totes són tan vistoses com les que han fet les cantants Lizzo i Katy Perry. 

 

La cantant Lizzo va promoure el vot amb el seu vestit en els premis Billboard (Reuters/Rich Polk)


Tot i que ha participat en actes de campanya de Biden, durant la gala dels premis Billboard Lizzo va optar per limitar-se a promoure el vot amb el vestit que va triar per recollir el guardó d'artista top vendes.

 

 

Katy Perry, per la seva banda, ha penjat un vídeo mostrant com vota per correu i ho proclama al mig del carrer.

 

ARXIVAT A:
Eleccions Estats UnitsEstats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut