Donald Trump en una compareixença el passat dilluns 31 d'agost de 2020.

Trump justifica l'autor dels assassinats a Kenosha a les portes de les presidencials

Considera que l'adolescent menor d'edat, que compleix condemna al comptat de Lake sota càrrecs d'homicidi i homicidi en grau de temptativa, va actuar en defensa pròpia

El president dels EUA, Donald Trump, va defensar dilluns passat les accions de l'adolescent menor d'edat que el 25 d'agost va disparar a Kenosha, Wisconsin, contra manifestants que protestaven pel tiroteig d'un agent de policia que va deixar Jacob Blake hospitalitzat en estat greu. Uns trets que van ferir un manifestant i van provocar la mort a dos d'ells. En aquesta mateixa compareixença de premsa, Trump va fer costat als seus seguidors, que dissabte es van veure involucrats en enfrontaments amb manifestants de signe contrari a Portland, Oregon. Uns enfrontaments que van acabar amb l'assassinat d'un simpatitzant del president nord-americà.

Kyle Rittenhouse, així es diu el menor, es troba complint condemna al comptat de Lake sota càrrecs d'homicidi i homicidi en grau de temptativa. La defensa de Rittenhouse assegura que el seu client hauria actuat en defensa pròpia. El jove va assistir a finals de gener a un acte polític de Donald Trump a Des Moines, Iowa.

 

Un dia abans de la roda de premsa, el 30 d'agost, Trump compartia a Twitter un vídeo del corresponsal del The New York Times Mike Baker en el qual el periodista assegurava que havia estat atacat pels seguidors del mandatari amb bales de pintura i esprai de defensa a Portland. Al ser preguntada per aquestes accions, la secretària de premsa de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, va negar dilluns que Donald Trump hagués vist aquest vídeo, malgrat haver-lo repiulat.



Polarització electoral

En la roda de premsa de dilluns passat, Trump acusava el seu rival demòcrata en les properes eleccions presidencials de novembre, Joe Biden, de no condemnar la violència de "la gernació d'esquerres". Aquestes acusacions Biden les va contestar en una piulada: "Donald Trump mira aquesta violència i hi veu un salvavides. Ha fracassat en protegir Amèrica, pel que ara vol espantar Amèrica".
 
En el moment d'escriure aquestes línies, Biden encapçala les enquestes de cara a les properes presidencials, una convocatòria electoral que Trump ha demanat que es posposi pel previsible augment del vot per correu, que considera fraudulent, davant la crisi sanitària global. Entre tota aquesta polarització, l'actual president dels EUA vol visitar Kenosha, malgrat que les autoritats locals li han demanat que no ho faci per por a un increment de les protestes i el conflicte als carrers.
ARXIVAT A:
Trump Joe Biden
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut