Trump i la surrealista mentida sobre els migrants que mengen gats i gossos a Ohio

Donald Trump ha fet referència a una falsa informació amplificada a les xarxes i per polítics republicans en què s'afirma que els migrants que arriben a ciutats com Springfield roben les mascotes dels veïns per menjar-se-les

Redacció / AgènciesActualitzat

Les falsedats i les teories conspiratives acostumen a fer acte de presència en els debats electorals. I el primer cara a cara entre els dos candidats a la presidència dels Estats Units no ha sigut una excepció.

Més enllà de diversos comentaris polèmics que ha fet Donald Trump durant el debat, un dels moments més sorprenents ha sigut quan el candidat republicà s'ha fet ressò d'una teoria conspirativa que assegura que els immigrants en situació irregular que arriben als Estats Units es mengen els gats i els gossos dels habitants de les ciutats frontereres.

En concret, Trump ha fet referència a la ciutat de Springfield, a Ohio.

"Moltes ciutats no volen parlar-ne perquè els fa vergonya. A Springfield la gent que hi va venir s'està menjant els gossos, s'està menjant els gats, s'està menjant les mascotes de la gent que hi viu, i això és el que està passant al nostre país i és una vergonya."

Aquesta afirmació falsa ha estat amplificada des de fa dies per part de polítics republicans de primera línia, a banda del mateix Trump. L'aspirant a vicepresident JD Vance, que és senador per Ohio, ha afirmat aquest dilluns passat que s'havia detectat la presència d'immigrants haitians que robaven les mascotes dels barris per menjar-se-les: 

Fins i tot el propietari de la xarxa social X, Elon Musk, que dona suport a la carrera electoral de Trump, ha arribat a contribuir a augmentar l'impacte d'aquesta teoria conspirativa amb diverses piulades. En una s'hi veu Trump abraçant un gat i un ànec. És una imatge feta amb intel·ligència artificial i difosa primer pel comitè judicial de la Cambra de Representants, controlada pels republicans:  

 

Amb tot, les autoritats locals ja han sortit a desmentir aquests rumors. De fet, un dels periodistes que feien de moderadors en el debat, el presentador de la cadena ABC, David Muir, ha interromput ràpidament Trump per corregir-lo:

"Només vull aclarir això. Vostè esmenta Springfield, Ohio, i ABC News s'ha posat en contacte amb les autoritats d'aquesta ciutat i ens han dit que no hi ha hagut informes creïbles de reclams específics de mascotes que hagin estat ferides o maltractades per individus dins de la comunitat immigrant."

Donald Trump ha respost a David Muir que ell ho ha sentit a la televisió. "Hi ha gent que diu a la televisió que se li van menjar el gos", ha conclòs Trump. Muir li ha tornat a dir que no hi ha cap evidència que ho demostri. Per la seva banda, Kamala Harris ha reaccionat incrèdula a aquesta afirmació i ha dit que tot plegat és massa extrem. 

 

Les mateixes autoritats de Springfield van emetre un comunicat aquesta setmana desmentint qualsevol rumor al respecte. El cap de la policia de Springfield, Mike Kranz, ha afirmat a Forbes el que ja ha apuntat Muir en el debat, que no hi ha cap informació que confirmi aquesta mentida.  

Des de la Casa Blanca, també han reaccionat davant d'aquesta falsa informació difosa pels republicans. El portaveu del Consell de Seguretat nacional, John Kirby, ha carregat aquest dimarts contra aquest rumor titlant-lo de "contingut racista" i ha afirmat que els ciutadans nord-americans esperen que els seus polítics demostrin "un millor nivell". 

Després del debat, l'equip de Donald Trump ha posat en dubte la neutralitat dels moderadors. Un equip d'especialistes ha anat corregint els candidats quan deien alguna imprecisió o alguna dada falsa. I les interrupcions per corregir el candidat republicà han superat les de la demòcrata de forma aclaparadora.

Hores després se n'ha queixat el mateix Trump: en una entrevista telefònica a la cadena conservadora Fox News, ha assegurat que durant tot el programa s'han dedicat a corregir-li "tot" a ell i, en canvi, a ella li han deixat dir "tot el que ha volgut", i ha qualificat els professionals que l'han gestionat amb un dels seus apel·latius preferits: ha dit que eren "els més deshonestos":


Pots recuperar el programa especial sobre el cara a cara Harris-Trump de Catalunya Ràdio amb Ricard Ustrell i Francesc Garriga:

ARXIVAT A:
Trump Kamala HarrisEleccions Estats Units 2024
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut