Trump, amb l'orella embenada, amb J.D. Vance durant la convenció republicana (Reuters/Brian Snyder)
Trump, amb l'orella embenada, amb J.D. Vance durant la convenció republicana (Reuters/Brian Snyder)

Trump reapareix amb l'orella embenada en la convenció que l'ha proclamat candidat republicà

L'anunci s'ha fet el primer dia de la convenció del Partit Republicà, en què també s'ha anunciat l'elecció de J.D. Vance, actual senador d'Ohio i que havia estat crític amb Trump, com a vicepresident

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha estat elegit aquest dilluns com el candidat oficial del Partit Republicà a les eleccions presidencials del 5 de novembre.

Poc després que comencés la convenció republicana a Milwaukee, a l'estat clau de Wisconsin, l'expresident ja ha rebut els vots suficients dels 2.400 delegats republicans per ser designat com a candidat.

A Milwaukee, Trump ha reaparegut amb l'orella embenada, on es va ferir en l'atac d'aquest dissabte. Aclamat, emocionat i amb un posat molt diferent de l'habitual, ha rebut un bany de masses.

Trump acceptarà formalment la nominació aquest dijous amb un discurs que ja tenia preparat, però que ha canviat després de sobreviure a un intent d'assassinat fa menys de 48 hores.

Ell mateix ha explicat que, en comptes de fer servir un to bel·ligerant, les seves paraules seran una crida a la unitat de tots els estatunidencs.

A l'inici de la trobada republicana, els assistents han fet uns moments de silenci per l'expresident i per la víctima mortal que va deixar l'atemptat durant un míting a Pensilvània.

Llavors, les diferents delegacions estatals han anat proclamant, una a una, el seu suport a Trump. 

Quan Eric Trump, fill de l'exmandatari, ha anunciat l'entrega dels vots per part de l'estat de Florida, s'ha fet efectiu el nomenament i els republicans han esclatat en una ovació.

Durant aquesta primera jornada, els delegats han cridat "lluita, lluita, lluita!" en diverses ocasions, la mateixa paraula que Trump va repetir dissabte just després de ser ferit a l'orella amb una bala.


De comparar Trump amb Hitler a ser el seu vicepresident

Trump ha marcat l'agenda informativa amb un anunci important de cara a la campanya. J.D. Vance, senador republicà de l'estat d'Ohio, serà el candidat a la vicepresidència

Vance, de 39 anys i d'origen humil, també parlarà davant l'auditori de Milwaukee aquesta setmana durant la convenció.

Fa vuit anys, abans de les eleccions del 2016 en què va guanyar Trump, el senador es va mostrar molt crític amb la seva figura.

En una conversa privada que mai no va desmentir, Vance el va arribar a comparar amb "el Hitler d'Amèrica". També va assegurar que la seva ideologia bevia del racisme i la xenofòbia.

El senador J.D. Vance, que serà candidat a la vicepresidència, ha aparegut a la convenció republicana
El senador J.D. Vance, que serà candidat a la vicepresidència, ha aparegut a la convenció republicana (Reuters/Mike Segar)

"No puc suportar Trump, em fa por que porti la classe treballadora blanca a un lloc molt fosc", va declarar a la ràdio pública aquell any. 

Però ha plogut molt des de llavors i, des que va ser elegit senador d'Ohio el 2022, és un ferm defensor de l'expresident, a qui va demanar disculpes. 

Vance, que va lluitar a la guerra de l'Iraq i és un cristià devot, també rejoveneix la campanya electoral americana, on els dos principals candidats a hores d'ara, Trump i Biden, tenen 78 i 81 anys, respectivament.

Pels demòcrates, Trump ha escollit Vance perquè "es doblegarà per facilitar l'agenda extrema" de l'exmandatari, encara que això passi per "infringir la llei", segons ha opinat la cap de campanya de Biden, Jen O'Malley Dillon.
 

 

ARXIVAT A:
Trump Eleccions Estats UnitsEleccions Estats Units 2024
Anar al contingut