Trump a l'escenari envoltat de banderes dels Estats Units
Trump aspira a ser novament el candidat republicà per a les eleccions presidencials del 2024 (Reuters/Marco Bello )

Trump es presenta com a víctima d'una persecució política en un discurs amb to de campanya

L'expresident ha parlat des de Florida, després de la cita judicial a Nova York, llançant dures acusacions al president demòcrata Joe Biden i al fiscal Alvin Bragg

Redacció/AgènciesActualitzat

Donald Trump ja té posat el xip de campanya i, tres hores després de comparèixer en un tribunal de Nova York acusat de 34 càrrecs, ha aprofitat els focus per fer un discurs amb aires electorals en què s'ha presentat com a víctima de la persecució d'un president "llunàtic" que ha fet dels EUA una "nació fracassada". Per a ell, el seu cas és "un insult al nostre país".

L'expresident, que aspira a ser elegit candidat republicà per a les eleccions del 2024, ho ha dit davant els convidats a la seva mansió de Palm Beach, a Florida, on s'ha desplaçat amb el seu Boeing 757 en acabar el tràmit judicial.

Una audiència d'uns 400 familiars, polítics i seguidors que anaven interrompent amb aplaudiments i ovacions un discurs de 25 minuts. Hi havia també la seva família, de la qual ha dit que és "meravellosa" i ha passat "un infern" a causa de la persecució de què diu ser víctima.

"Mai vaig pensar que passaria una cosa així", ha començat. Segons Trump, els càrrecs penals que l'han imputat són una "interferència" per impedir que torni a la Casa Blanca.

Trump ha fet el discurs a la seva mansió de Palm Beach (Reuters/Ricardo Arduengo)

"L'únic delicte que he comès ha estat defensar la nostra nació dels que busquen destruir-la", ha subratllat.

Trump ha repetit la teoria que va ser víctima d'un frau a les eleccions del 2020 i ha pintat un panorama desolador sota la presidència de Biden, de qui ha dit que ell i la seva administració han fet més "mal" als EUA que els cinc pitjors presidents de la història del país.

"Una nació fracassada", "els Estats Units van cap a l'infern", "tothom es riu de nosaltres" són algunes de les frases que ha dit, abans de recuperar el seu gran lema de campanya, el "Make America great again", "Fem Amèrica gran un altre cop". "Hi ha un núvol negre sobre del nostre estimat país, no tinc dubtes que farem Amèrica gran una vegada més", ha afirmat.

Donald Trump, prime pla
Trump ha esperat a parlar a arribar a Florida des de Nova York (Reuters/Marco Bello )

"Els EUA són un desastre, Rússia s'ha aliat amb la Xina i l'Aràbia Saudita amb l'Iran. Això mai no hauria passat amb mi de president, fins i tot la guerra d'Ucraïna no hauria passat", ha afegit.

Trump ha seguit afirmant que la retirada de l'Afganistan va ser "el moment més vergonyós a la història" dels EUA i en un altre va sostenir que "el pobre lideratge del president Biden pot portar a una guerra nuclear i no n'estem gaire lluny".

"Increïblement, ara som una nació en vies del fracàs, en declivi, i aquests llunàtics d'extrema esquerra em volen enjudiciar. No podem permetre-ho", ha conclòs.

Donald Trump saluda els assistents amb encaixades de mans a Florida
Unes 400 persones han escoltat el discurs de Trump (Reuters/Marco Bello )

Trump es declara no culpable

Trump ha estat acusat de 34 càrrecs de falsificació de registres mercantils, dels quals s'ha declarat no culpable davant del jutge Juan Merchan, a qui també ha acusat de tenir motivacions polítiques.

Segons ha explicat el fiscal de Manhattan Alvin Bragg, que també ha estat durament criticat per l'expresident, Trump ha estat acusat per pagar el silenci de tres persones que podien perjudicar la campanya per a la presidència del 2016, inclosa l'actriu porno Stormy Daniels, que va afirmar haver tingut un afer amb ell. 

Trump ha dit que Bragg és "l'únic delinqüent" d'aquesta història i que hauria d'apartar-se. "Sabia que no hi havia cas i va presentar aquesta acusació ridícula", ha dit.

La propera vista judicial està fixada per al desembre.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut