Trump diu que és immune en una piluada que Twitter li marca com a "informació enganyosa"
Trump, a la Casa Blanca, amb la mascareta a la mà

Trump diu que és immune en una piulada que Twitter li marca com a "informació enganyosa"

No és la primera vegada que la xarxa social adverteix que un tuit del president dels EUA és "desinformació"

Actualitzat

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha assegurat que ja està immunitzat contra el coronavirus. Ho ha dit en una entrevista a la Fox News, però també en una piulada a Twitter que la xarxa social ha etiquetat com a "informació enganyosa":

 

La xarxa social adverteix que el tuit del president dels Estats Units viola les regles de Twitter "sobre la difusió d'informació enganyosa i potencialment nociva relaciona amb la Covid-19". Malgrat això, la piulada de Trump es manté visible pel seu "interès per al públic".

No és la primera vegada que Twitter etiqueta com a desinformació una piulada del president nord-americà.

El maig, Trump va fer una piulada en referència als aldarulls viscuts a Minneapolis i altres ciutats en les protestes per la mort d'un ciutadà negre quan el detenien quatre agents de la policia. La xarxa social hi va afegir un comentari en què advertia que el missatge violava les normes de la companyia "relatives a l'apologia de la violència".

A l'entrevista amb la cadena Fox News, que ha estat telefònica, Trump responia així a la pregunta de la periodista de si ja no té Covid:

"Sí! I no només això, sembla que soc immune. Puc sortir del soterrani, tot i que ho hauria fet de totes maneres, perquè haig de dirigir un país. Sembla que soc immune. no sé si per molt temps o poc. Potser per tota la vida, no se sap. Però estic immunitzat i soc un president en molt bona forma."


El president dels EUA, que diu que confia reprendre aviat la campanya per la seva reelecció, assegura que ha derrotat "l'horrible virus de la Xina".

Aquesta és la interpretació que fa el president nord-americà de l'informe del metge de la Casa Blanca, Sean Conley, en què indica que "el mandatari ja no es considera un risc de transmissió per als altres". L'informe mèdic es va fer hores després que Trump participés en la seva primera activitat pública a la Casa Blanca, on van assistir desenes de seguidors del president.

Per la seva banda, el principal epidemiòleg de l'administració, Anthony Faucci, s'ha mostrat molt crític per l'ús que l'equip de Trump ha fet de comentaris seus sobre el coronavirus en un clip de campanya. Faucci considera que les seves paraules s'han tret de context i que, al muntatge del clip, sembla que elogiï la resposta de Trump davant la pandèmia.

Durant l'entrevista a la cadena Fox News, Trump també va insinuar que el seu rival demòcrata, Joe Biden, podria tenir el virus.

Justament Biden ha criticat via Twitter l'actuació de Trump durant la seva convalescència. "No hi ha excuses per al comportament imprudent del president", diu a la xarxa social, en una piulada que acompanya d'un vídeo on apareix una dona que va perdre la seva mare a causa del coronavirus:
 

 

Es preveu que Trump reprengui immediatament la campanya electoral per a les presidencials dels Estats Units, que se celebren d'aquí tres setmanes, amb actes aquesta setmana a Florida, Pennsilvània i Iowa.

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsCoronavirus Twitter
Anar al contingut