Washington

Trump declara l'emergència nacional als Estats Units a causa del coronavirus

Acusat d'haver minimitzat inicialment la gravetat d'aquesta crisi sanitària global, aquest divendres, Trump ha anunciat mesures excepcionals per fer front a la Covid-19

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha declarat l'emergència nacional a tot el territori dels Estats Units a causa del coronavirus.

Aquesta mesura permetrà desbloquejar fins a 50.000 milions de dòlars de fons federals per ajudar els estats i localitats de país a combatre la malaltia:

 

"Per donar curs al poder del govern federal, avui declaro l'emergència nacional. En compliment de l'ordre, cada estat ha d'establir urgentment i immediata centres d'operacions d'emergència eficaços."

 

El president dels Estats Units, Donald Trump ja havia anunciat que aquest divendres a les tres del migdia faria una roda de premsa a la Casa Blanca a causa de l'epidèmia de coronavirus:

 

 

Acusat d'haver minimitzat inicialment la gravetat d'aquesta crisi sanitària global, l'inquilí de la Casa Blanca no havia descartat en els últims dies declarar l'estat d'emergència.

Aquesta iniciativa, que s'utilitza sovint per a desastres naturals, permetrà a l'estat federal destinar recursos per ajudar les autoritats locals.

Donald Trump s'haurà de basar en la Llei de Stafford, que dona a l'Agència de Gestió d'Emergències dels Estats Units (Fema) el poder per ajudar els estats i les comunitats locals per "salvar vides, protegir la propietat, seguretat i salut pública o fer front a l'amenaça d'un desastre".

Els electes demòcrates del Congrés li van demanar expressament que activés aquest dispositiu per finançar diverses iniciatives com estructures d'atenció temporal, com pot ser l'atenció mèdica.

 

Els europeus no poden entrar a Estats Units

En un parlament que va fer al despatx Oval, aquest dimecres, Donald Trump va anunciar el tancament durant 30 dies de les fronteres dels Estats Units a tots els viatgers d'Europa, excepte els nord-americans.

Aquest dissabte, l'administració Trump decideix tancar l'entrada al país a persones procedents del Regne Unit i d'Irlanda.

 

 

 

 

Des de l'inici d'aquesta epidèmia, el president d'Estas Units havia multiplicat els seus missatges confusos, a vegades contraposats als que feien les autoritats sanitàries.

ARXIVAT A:
Trump
Anar al contingut