Trump, acompanyat de Melania en la clausura de la convenció republicana
Trump, acompanyat de Melania en la clausura de la convenció republicana (Reuters/Jeenah Moon)

Trump crida ara a la unitat dels americans, però accepta la nominació amb els atacs de sempre

Donald Trump accepta ser el candidat a la presidència davant d'una convenció totalment entregada després de l'intent d'assassinat de dissabte

RedaccióActualitzat

Donald Trump ja és oficialment el candidat republicà a la presidència dels Estats Units. Enmig de l'aclamació dels assistents a la convenció republicana de Milwaukee, Trump ha acceptat la nominació, ha dit que està disposat a tornar a la Casa Blanca per a un segon mandat i ha fet una crida a la unitat dient que cal "curar la divisió de la societat" i que serà el dirigent "de tots els nord-americans" i no només dels del seu partit. 

L'expresident està convençut de poder obtenir el suport necessari per tornar a la Casa Blanca.

"D'aquí quatre mesos, espero obtenir una victòria increïble i començar quatre grans anys més en la història del país. Aquesta nit, amb fe i devoció, tinc l'orgull d'acceptar la nominació per ser presidents dels Estats Units."

Ha estat la primera declaració pública de l'expresident després de sobreviure a un intent d'assassinat durant un míting dissabte passat. Tot i que ha aparegut cada vespre a l'auditori de Milwaukee, a Wisconsin, fins ara no se l'havia pogut sentir. I ha intervingut recordant el moment de l'atac i dient que, si podia ser a la convenció, era "per la gràcia de Déu Totpoderós": 

"Hi havia sang per tot arreu i, tanmateix, en certa manera em sentia molt segur perquè tenia Déu de part meva." 

Amb el discurs d'aquesta matinada, Trump ha acceptat formalment la nominació del Partit Republicà i queda ratificat com a candidat a les presidencials del novembre

Un núvol de globus sobre els assistents a la convenció republicana
Els republicans han aclamat Trump en el tancament de la convenció (Reuters/Evelyn Hockstein)


Un discurs reescrit després de l'atemptat

L'expresident s'ha adreçat als milers de delegats republicans --vinguts de tots els estats del país-- amb un to molt diferent del que tenia previst setmanes enrere. 

Trump s'havia preparat una compareixença molt bel·ligerant contra el seu rival demòcrata, però ell mateix va explicar que, després que l'intent de magnicidi deixés tot el país en xoc, reescriuria el discurs de cap a peus i enviaria un missatge d'unitat.

Ha estat un discurs d'una hora i mitja amb un to conciliador, encara que amb temes recurrents com la immigració o la Xina o els atacs a Biden i els demòcrates.

Trump fa un petó a Melania durant l'última jornada de la convenció
Trump fa un petó a Melania durant l'última jornada de la convenció (Reuters/Callaghan O'hare)

El magnat republicà ha aparegut amb l'orella dreta embenada, imatge que s'ha convertit en una tendència entre els seus seguidors.  

Diversos membres de la seva família eren entre el públic, com els seus fills Eric Trump i Donald Trump Jr. o la seva neta Kai Trump, que també ha pujat a l'escenari de Milwaukee aquesta setmana per lloar la figura del seu avi. I fins i tot la seva dona, Melania, que rarament l'acompanya en els actes de campanya. 

Quatre dies de convenció i una nova estrella

A més d'apuntalar Trump com a líder indiscutible del Partit Republicà, els quatre dies de convenció han assenyalat una nova estrella del moviment MAGA ("Make America great again"): J. D. Vance, el candidat a vicepresident.

L'exmandatari va anunciar la seva aposta el primer dia de trobada republicana, tot i que ja feia setmanes que hi havia rumors. Vance, de 39 anys, és un polític de trajectòria fulgurant.

Trump i Vance, en la convenció dels republicans a Milwaukee (Reuters/Brian Snyder)

Tot i que fins fa pocs anys era una veu molt crítica amb Trump --el va arribar a titllar de "Hitler d'Amèrica"--, ara està perfectament alineat amb les posicions més conservadores del líder republicà.

De fet, en alguns temes com l'avortament, se situa encara més a la dreta.

 

ARXIVAT A:
Trump Eleccions Estats Units 2024
Anar al contingut