Trump anuncia que surt de l'hospital: "No tingueu por de la Covid. Em trobo millor que fa 20 anys"
Trump ha estat tres dies ingressats per la Covid (Reuters/Tia Dufour/Casa Blanca)

Trump diu que surt de l'hospital: "No tingueu por de la Covid. Em trobo millor que fa 20 anys"

El president nord-americà afirma en una piulada que es troba molt bé

RedaccióActualitzat

El president nord-americà i candidat a la reelecció, Donald Trump, ha anunciat que surt de l'hospital aquest dilluns. S'esperava el comunicat sobre l'estat de salut de Trump, però el president ha publicat la primícia a Twitter. Diu que deixa el Walter Reed a dos quarts d'1 de la matinada, hora catalana, i aprofita per proclamar que es troba molt bé i que ningú es preocupi en excés per la Covid:

"Em trobo molt bé! No tingueu por de la Covid. No deixeu que domini la vostra vida. Hem desenvolupat, sota l'administració Trump, bones medecines i coneixements. Em trobo millor que fa 20 anys!"

 


El metge del president dels EUA ha confirmat després que li dona l'alta. Ha explicat que continuarà aïllat i tractant-se de la Covíd des de la Casa Blanca. Ha insistit que no es pot abaixar la guàrdia i que no es podrà considerar fora de perill fins d'aquí una setmana.

"Som cautelosament optimistes però seguim en guàrdia perquè estem davant territori desconegut encara."

El doctor Sean Conley assegura que no ha rebut cap pressió de Trump per rebre l'alta. Segueix negant-se a aclarir quan el president es va fer l'últim test que va donar negatiu ni si li han trobat alguna cosa a l'escàner dels pulmons. Trump continuarà prenent Remdesivir i corticoides a la Casa Blanca.

"Tenim la vista posada en el cap de setmana: si arribem a dilluns amb ell trobant-se igual o millor encara, aleshores tots respirarem profundament alleugerits."

A la Casablanca ja hi ha quinze persones que han donat positiu de coronavirus, entre elles la cap de premsa, Kayleigh McEnany. Ho ha dit en un tuit on explica que no té simptomes, que farà la quarantena i que treballarà en remot.

Fins aquest diumenge Kayleigh McEnany va estar fent rodes de premsa sense fer servir la mascareta.

Amb l'anunci del contagi de la cap de premsa ja són una quinzena les persones que han donat positiu de Covid a la Casa Blanca.


Tres dies a l'hospital

L'estada de Trump a l'hospital, amb polèmica sortida en cotxe a saludar els simpatitzants inclosa, ha durat tres dies.

Seguidors del magnat s'han concentrat a les portes de l'hospital militar on Trump ha rebut tractament per la Covid, que és a prop de Washington, a l'espera que li donessin l'alta. El seu cap de gabinet, Mark Meadows, havia informat hores abans que la salut del president "continuava millorant" i per això s'esperava una notícia sobre l'alta.

Divendres, el mateix Trump va anunciar que ell i la seva dona, Melania, havien donat positiu. Durant el cap de setmana hi va haver confusió sobre el seu estat de salut, perquè, mentre que els van dir que evolucionava "molt bé", una font pròxima al president va afirmar que els pròxims dos dies dies serien "crítics".

Per esvair dubtes, en plena campanya electoral, el dirigent nord-americà va publicar un vídeo a les xarxes en què va admetre que havia ingressat perquè no es trobava bé, però afegia que ja s'estava recuperant.

ARXIVAT A:
Trump Coronavirus Estats Units
Anar al contingut