Les noves tarifes entraran en vigor aquest dimecres (Reuters)
Les noves tarifes entraran en vigor aquest dimecres (Reuters)

Trucar a un altre país de la UE costarà un màxim de 19 cèntims més IVA per minut

En el cas de l'estat espanyol, aquesta mesura pot representar una rebaixa mitjana del 70% en relació amb les tarifes actuals

RedaccióActualitzat

Trucar o enviar missatges a un altre país de la Unió Europea costarà menys a partir d'aquest dimecres. El preu màxim d'una trucada entre països de la UE serà de 19 cèntims més IVA per minut, i per als missatges SMS el límit serà de 6 cèntims més IVA. Ara fa dos anys, Brussel·les ja va eliminar el roaming, que castigava amb un sobrecost les trucades internacionals fetes entre mòbils de ciutadans d'un mateix estat.

Amb aquesta mesura es pretén reduir el cost de les trucades però també acabar amb les grans diferències entre països. El límit se situa en els 19 cèntims. Fins ara les trucades eren tres vegades més cares que les internes, i en alguns països podien arribar a ser deu vegades superiors.

Per tant, a partir d'ara, l'única diferència entre els preus màxims de les trucades i missatges entre països de la UE la marcarà l'IVA. A Espanya és del 21%.

 

Els missatges SMS passaran a costar ara 6 cèntims més IVA per minut (Reuters) 


Segons una simulació de la Unió Europea, una persona que truca dues hores al mes des d'Itàlia a Bèlgica per parlar amb un familiar gasta fins ara uns 105 euros, i partir d'aquest dimecres aquest cost es reduirà fins a 27 euros, quatre vegades menys.

En el cas d'Espanya, aquesta reducció podria representar una rebaixa mitjana del 70% en relació amb les tarifes establertes per les companyies de telefonia.

L'organització europea de consumidors, BEUC (The European Consumer Organisation), calcula que ara el cost d'una trucada per minut més IVA és d'entre 36 i 79 cèntims. En altres països és més car: 1,5 euros a Bèlgica o 1,99 euros a Alemanya.

Les noves tarifes s'aplicaran als 28 estats membres i més endavant també afectaran Noruega, Islàndia i Liechtenstein. Els usuaris no han de fer cap tràmit, se'n beneficiaran de manera automàtica i les operadores estan obligades a informar-ne.

Queden fora de la mesura les empreses que, segons Brussel·les, ja tenen accés a altres ofertes de preus amb més avantatges.

ARXIVAT A:
Unió Europea
Anar al contingut