L'home s'ha entregat a la comissaria de Sants, a Barcelona, on ha confessat el crim (Google Street View)

Troben una dona assassinada a Castelló de la Plana després que l'exparella confessi a Barcelona

L'home s'ha entregat a la comissaria de Sants dels Mossos d'Esquadra de Barcelona i el jutge l'ha enviat a presó

RedaccióActualitzat

Una dona de 45 anys ha estat assassinada en un pis de Castelló de la Plana en un crim que s'investiga com un cas de violència masclista. La Policia Nacional ha trobat el seu cos després que un home s'hagi presentat en una comissaria dels Mossos d'Esquadra a Barcelona i hagi confessat el crim.

L'assassí confés s'ha entregat a la comissaria de Sants aquest dilluns, cap a les vuit del vespre d'aquest dilluns, dient que havia matat l'exparella. Llavors, els Mossos s'han posat en contacte amb la Policia Nacional de Castelló de la Plana, que ha anat al pis i ha trobat el cos de la víctima, segons ha explicat la delegada del govern del País Valencià, Pilar Bernabé.

L'home, tenia una ordre d'allunyament de la víctima. Aquest dimecres al matí ha comparegut davant el jutge, que l'ha enviat a presó provisional sense fiança.

En el que portem d'any, 33 dones han estat assassinades a mans de les seves parelles o exparelles al conjunt de l'Estat i 10 menors han mort víctimes de violència masclista.
 

On demanar ajuda en cas de violència masclista

Les dones que estan patint violència per part de la seva parella o exparella tenen diversos recursos per demanar ajuda.

Hi ha el telèfon específic, la línia d'atenció i informació contra la violència masclista: 900 900 120.

Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències i és gratuït. No queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió també es pot trucar al 112.

Des de l'abril de 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar es pot anar als Mossos d'Esquadra o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

A Barcelona, la Guàrdia Urbana també pot recollir denúncies de violència masclista a les comissaries de la Rambla i Nou Barris.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

Serveis d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i Serveis d'Intervenció Especialitzada (SIE).

 

ARXIVAT A:
PolicialViolència masclistaMossos d'EsquadraPaís Valencià
Anar al contingut