Imatge dels sis lingots intertvinguts
Imatge dels sis lingots intervinguts (Guàrdia Civil)

Troben sis lingots d'or amagats dins d'un ordinador portàtil a l'aeroport del Prat

Tenen un valor que supera els 75.000 euros

Redacció/AgènciesActualitzat

La Guàrdia Civil va intervenir un quilo d'or dins d'un maletí que va voler passar pel control d'equipatge de l'aeroport del Prat un home de 53 anys procedent de Sao Paulo. Els fets van passar l'11 de setembre.

El metall preciós estava dividit en sis lingots, tres de 250 grams, dos de 100 grams i un de 50, que quedaven ocults entre la carcassa i els elements metàl·lics d'un ordinador portàtil.

L'or intervingut, amb un valor de 76.125 euros, va comportar una infracció administrativa que es va cursar després de la inspecció dels agents de la Unitat d'Anàlisi i Investigació Fiscal i Fronteres (UDAIFF). 

Aquesta intervenció va ser fruit del desplegament de l'operació Tentacle a l'aeroport del Prat. L'activitat es desenvolupa a través de controls de duanes de ports i aeroports, està coordinada per agències policials i fiscals de diversos països i té com a objectiu desmantellar xarxes criminals que es dediquen a la compra, venda i transport il·legal de metalls preciosos. 

L'or, que molts cops prové de mines il·legals o zones de conflicte, s'utilitza per al blanqueig de diners, l'evasió fiscal o el finançament d'activitats il·legals. 

ARXIVAT A:
Guàrdia CivilAeroportsAeroport del Prat
Anar al contingut