Les anàlisis de les tasses i gots trobats a l'habitació hi han detectat restes de cianur (EFE/Polícia reial de Tailàndia)

Troben morts enverinats amb cianur sis estrangers en un hotel de luxe de Bangkok

La policia creu que l'assassí és una de les sis víctimes, que s'hauria suïcidat amb el mateix verí, i s'investiga com el va aconseguir

RedaccióActualitzat

Les autòpsies preliminars revelen la presència de cianur a la sang dels sis estrangers trobats morts en un hotel de luxe de Bangkok, a Tailàndia. Després que els investigadors forenses trobessin traces de cianur en unes tasses de te que eren al costat de les víctimes, els metges han trobat evidències del verí als cossos i altres indicis compatibles amb l'enverinament amb aquesta substància, que causa la mort de forma ràpida.

"No hi ha cap altra causa que el cianur" per explicar la mort, ha dit un dels forenses de l'Hospital Chulalongkorn, de Bangkok, que ha afegit que anàlisis complementàries determinaran en quina dosi i si hi han concorregut altres tòxics en l'enverinament.

El forense ha explicat que els cossos presenten altres indicis que no deixen cap dubte que la intoxicació hagi sigut per cianur: "El color porpra fosc observat en les ungles i els llavis, que indica una manca d'oxigen, alhora que els òrgans interns són vermells de sang", segons ha dit.

La policia intenta determinar com l'assassí va aconseguir el cianur. 

L'últim àpat dels hostes va quedar a la taula de l'habitació on es van trobar les víctimes (EFE/Policia reial de Tailàndia)

Cinc assassinats i un suïcidi

La policia, que en un primer moment buscava una setena persona que hauria estat amb el mateix grup com a possible autor del crim, ho ha descartat. Entre les sis víctimes hi hauria l'assassí, que s'hauria suïcidat amb el mateix verí, segons ha informat aquest dimecres el comissari de la Policia Metropolitana, Noppasilp Poonsawat.

Les entrevistes que han fet els investigadors a familiars de les sis víctimes, tres homes i tres dones, quatre de nacionalitat vietnamita i dues amb passaport dels Estats Units, han revelat que hi havia hagut una disputa per un deute relacionat amb una inversió

La policia indica la situació dels 6 cossos trobats a l'habitació de l'hotel, entre els quals hi hauria també l'assassí (EFE/Rungroj Yongrit)

Així es descarten les hipòtesis que relacionaven les morts amb alguna mena de culte sectari i també el robatori o un tiroteig. 

Sis morts sense signes de violència

El personal de neteja va trobar aquest dimarts sis persones mortes en una habitació de l'Hotel Grand Hyatt Erawan, ubicat al luxós districte de Pathum Wan.

Segons la policia, els cossos no mostraven signes de violència."No ha estat una autolesió, sinó que algú ha causat les morts", va dir un portaveu policial, en una primera compareixença.

Això va fer inclinar la investigació cap a la hipòtesi de l'enverinament, una idea que es reforça després d'analitzar l'aigua i el te de gots i tasses trobats a l'habitació i s'ha confirmat amb l'autòpsia als cadàvers. Concretament, les restes de cianur s'haurien trobat en les tasses de te. Ara la incògnita és qui va posar el verí.

Façana de l
Façana de l'Hotel Grand Hyatt de Bangkok, on han aparegut els sis vietnamites morts (Creative Commons)

El Grand Hyatt Erawan Bangkok és un hotel d'alta categoria situat al barri de Ratchaprasong, popular entre els visitants pel temple d'Erawan i els seus centres comercials.

El turisme és un sector clau de l'economia tailandesa, i el govern està redoblant els esforços per atraure visitants i allunyar la imatge d'estafes i inseguretat amb què de vegades s'associa el país.

La policia ha explicat també que els hostes, alguns dels quals era el primer cop que visitaven Tailàndia, tenien previst abandonar l'hotel aquest mateix dimarts.

 

ARXIVAT A:
PolicialÀsia
Anar al contingut