Imatge d'arxiu de George el Solitari (Foto: EFE)
Imatge d'arxiu de George el Solitari (Foto: EFE)
Quito

Troben mort George el Solitari, l'últim exemplar d'una subespècie de tortuga gegant marina

L'últim exemplar de la subespècie de tortuga gegant marina "Chelonoidis abingdoni", l'han trobat mort a les illes Galápagos, a l'Equador. Tenia aproximadament uns 100 anys i era un dels grans atractius turístics de les illes.

RedaccióActualitzat
L'últim exemplar de la subespècie de tortuga gegant marina "Chelonoidis abingdoni", l'han trobat mort a les illes Galápagos, a l'Equador. L'exemplar de tortuga,  que els seus cuidadors havien batejat amb el nom de George el Solitari, tenia aproximadament uns 100 anys i era un dels grans atractius turístics de les illes.

George va ser rescatat a l'illa de Pinta el 1972 per un grup de caçadors dedicats a eradicar les cabres, una espècie introduïda per l'home en aquella illa i que va contribuir a posar en perill d'extinció les tortugues gegants. Durant dècades els científics han mirat d'aparellar George amb femelles de subespècies similars, però sense èxit.

Les illes Galápagos, a uns 1.000 quilòmetres de les costes continentals equatorianes, tenen una gran diversitat de fauna i flora, tot i que en molts casos en perill d'extinció. Se les considera un laboratori natural, que va permetre al científic britànic Charles Darwin desenvolupar la seva teoria de l'evolució i selecció natural de les espècies. El 1978 van ser declarades patrimoni natural de la humanitat.
Anar al contingut