Catalunya migdia

Troben el kalàixnikov amb què van matar dues persones a Girona mentre busquen l'autor dels trets

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller d'Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, ha relacionat la presència d'aquest tipus d'armes a Catalunya amb el negoci al voltant de la marihuana

RedaccióActualitzat

Els Mossos han localitzat el fusell d'assalt amb què van matar dues persones i en van ferir dues més la nit de Sant Joan al barri de la Font de la Pólvora de Girona. Ja han trobat l'arma, però encara no l'autor dels trets, que continua en recerca i captura. El presumpte homicida és un home amb nombrosos antecedents policials, vinculat al tràfic de drogues i que feia poc que havia sortit de la presó.

En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", el conseller d'Interior en funcions, Joan Ignasi Elena, s'ha mostrat convençut que la presència més gran d'armes llargues està lligada a l'augment de plantacions de marihuana

"Derivat de la producció i la comercialització de marihuana, al nostre país han proliferat les armes. Una cosa va lligada amb l'altra. Nosaltres tenim aquí un problema vinculat a la marihuana." 

Puntualitza, però, que això no vol dir que l'ús d'armes estigui generalitzat a Catalunya i parla d'un "problema molt concret" vinculat al cultiu i la venda d'aquesta droga. 

El conseller Elena en l'entrevista a Catalunya Ràdio

El conseller Elena afegeix, en aquest sentit, que el negoci a gran escala de la marihuana comporta uns beneficis multimilionaris i els grups criminals que s'hi dediquen ja no es defensen "a cops de puny", sinó que ara ho fan amb armes. Assegura, també, que la Policia no està de braços plegats davant d'aquest problema:

"Els Mossos hi estan dedicant una energia excepcional, extraordinària."

La Policia també ha trobat un cotxe calcinat a Mont-ras, al Baix Empordà, propietat de l'autor dels trets, i tot apunta que ha estat una altra represàlia de l'entorn de les víctimes.

Carrer on hi va haver el tiroteig la nit de Sant Joan (ACN)

Mentrestant, els dos joves ferits en el tiroteig, un d'ells menor, continuen ingressats en estat greu, però en situació estable, a l'Hospital Trueta de Girona. 

"Catalunya, un país segur"

En la mateixa entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Joan Ignasi Elena ha admès que Catalunya té --com totes les societats-- problemes de seguretat. Però ha remarcat: "Comparada amb els estàndards del nostre entorn és un país segur que té problemes de seguretat equiparables a les ciutats del nostre entorn." 

I s'ha referit a la reincidència. També admet que "és un problema perquè genera molta sensació d'impunitat quan detenen una persona 50 vegades i segueix al carrer delinquint":

"Però si aquesta persona la detenen 50 vegades és perquè la policia fa la feina i, per tant, vol dir que hi ha problemes d'una altra índole que s'han de resoldre, ja siguin de tipus penal com de rapidesa judicial."

El conseller en funcions participarà aquest dijous en la reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat, que es farà a Girona.

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraSeguretat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut