Un testimoni va avisar els serveis d'emergència en veure que el noi no sortia

Troben el cos del noi desaparegut dissabte al pantà de Sant Antoni

La Unitat Aquàtica dels Mossos n'ha pogut recuperar el cadàver

RedaccióActualitzat

Els equips de recerca han localitzat, finalment, el cos del noi de 14 anys que va desaparèixer dissabte al pantà de Sant Antoni, al Pallars Jussà. En un missatge a X (Twitter), els Mossos d'Esquadra han informat que la Unitat Aquàtica del cos "ha treballat intensament fins a recuperar el cadàver". 

Dissabte al migdia, un testimoni va avisar els serveis d'emergència en veure que un noi no sortia de l'aigua després d'haver-hi entrat en una zona propera a Talarn, i es va posar en marxa un dispositiu de cerca.

Hi van participar efectius del GRAE dels Bombers, submarinistes dels Mossos, bombers de Tremp i de Balaguer i unitats aèries, que no van poder localitzar la víctima. 
 

Recerca en condicions complicades

La recerca va estar a punt d'aturar-se diumenge per les condicions meteorològiques adverses, però finalment es va poder mantenir fins al vespre. 

Al llarg del dia van treballar a la zona 12 dotacions dels Bombers de la Generalitat, amb submarinistes del GRAE subaquàtic i efectius terrestres i també un vehicle submarí (ROV). Es tracta d'un vehicle equipat amb càmeres i sensors, que es condueix de forma remota i que pot baixar a molta profunditat i entrar a llocs inaccessibles per als submarinistes. 

Els cossos de rescat van centrar els esforços a localitzar el jove a la presa del pantà de Sant Antoni, una zona d'uns 40 metres de profunditat.

"Busquem amb unes circumstàncies difícils", explicava el delegat de l'Alt Pirineu i Aran, Josep Castells, que apuntava que l'aigua era "molt freda" i el corrent dificultava "extraordinàriament" la recerca.

El dispositiu dels Bombers es va tancar dilluns, quan els Mossos van passar a ser-ne els responsables.

 

 
Anar al contingut