El terratrèmol va intensificar el desastre de l'erupció (EFE/Àrea Arqueològica de Pompeia)

Troben dos esquelets a Pompeia que revelen nous detalls sobre la històrica erupció

Les restes dels dos cossos estan en molt bon estat de conservació i es creu que van perdre la vida a causa d'un terratrèmol
Redacció/Agències
TEMA:
Arqueologia

Els habitants de la derruïda Pompeia, a Itàlia, no només van morir a causa dels fragments de lava, cendra i gasos tòxics que va desprendre el Vesuvi l'any 79 dC, quan va entrar en erupció. Ara, dos nous cossos que s'han trobat durant les excavacions al cèlebre jaciment mostren que van quedar atrapats en les esllavissades de l'enorme terratrèmol que va acompanyar l'erupció.

Van morir quan els va caure a sobre una paret, segons han explicat els responsables de l'àrea arqueològica en un comunicat. La troballa constitueix una evidència "cada vegada més clara que l'erupció no va ser l'únic perill per a la vida".

Les primeres anàlisis antropològiques indiquen que els dos individus, dos homes, probablement van morir pels traumatismes múltiples que els van causar la caiguda de l'edifici. Tots dos tenien al voltant de 55 anys.

Gràcies a les noves tecnologies, els progressos dels arqueòlegs continuen i es poden fer grans descobriments, com aquests dos esquelets en molt bon estat de conservació. Els han localitzat a la insula dels Amants Castos de la ciutat destruïda.

Durant l'extracció de vèrtebres cervicals i del crani d'un dels dos esquelets, s'han trobat restes de matèria orgànica com trossos de tela i pasta de vidre, que s'han identificat com grans d'un collaret, i també sis monedes.

Els dos cossos corresponen a dos homes, tots dos d'uns 55 anys (EFE/Àrea Arqueològica de Pompeia)

El ministre de Cultura italià, Gennaro Sangiuliano, assegura que la trobada confirma que cal "continuar la investigació científica": "La troballa de les restes d'aquests dos pompeians en el context de la construcció de la insula dels Amants Castos demostra quant queda per descobrir sobre la terrible erupció."

Segons el mateix ministre, Pompeia és un immens laboratori arqueològic que ha recuperat l'embranzida en els últims anys. El director de l'àrea arqueològica, Gabriel Zuchtriegel, ha afegit: "Les tècniques d'excavació modernes ens ajuden a comprendre l'infern que va destruir la ciutat completament en dos dies."

"Moltes dones, infants i homes hi van morir i ara ens podem acostar als últims moments de tots els que hi van perdre la vida."

En un dels cranis hi han trobat trossos de vidre i de tela incrustats (EFE/Àrea Arqueològica de Pompeia)

 

 

ARXIVAT A:
Arqueologia Itàlia Recerca científica
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut