Diverses persones de festa en una discoteca
La normativa vigent sobre espectacles públics i activitats recreatives estableix diverses mesures per preservar la seguretat dels menors (Unsplash)

Troben 150 menors de 16 anys en una discoteca de Santa Susanna fora de l'horari permès

Els Mossos denuncien el local per permetre la presència de menors, no disposar de vigilant de seguretat i no presentar el rebut de l'assegurança

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han denunciat una discoteca de Santa Susanna, al Maresme, per permetre l'accés de menors de 16 anys al local fora de l'horari permès per la normativa d'espectacles.

En una inspecció que hi van fer el passat 16 d'agost, els agents van trobar a l'interior del local uns 150 adolescents de festa, tots estrangers, que hi havien acudit a través d'operadors turístics, segons la policia.

A més, van localitzar més grups de joves esperant fora del local per poder-hi accedir. Els Mossos expliquen que la discoteca no tenia vigilant de seguretat i exposava begudes alcohòliques, malgrat que no està permès fer-ho quan hi ha menors de 16 anys.

El responsable del local tampoc no va poder presentar el rebut de pagament de l'assegurança. Per tot plegat, la policia va aixecar una acta administrativa a la discoteca per infringir la normativa vigent.

Els investigadors van demanar al responsable que no deixés accedir-hi a més menors de 16 anys i què en desallotgés els que ja hi havia dins. Tot i que els agents van informar-lo que, fet això, podia continuar amb l'activitat, el responsable va decidir acabar la festa.

En declaracions a Catalunya Ràdio, l'alcalde de Santa Susanna, Joan Campolier, s'ha mostrat molest amb els Mossos perquè no van rebre prèviament informació sobre l'operació policial.

L'alcalde ha explicat que un operador turístic havia demanat fer una "festa privada" a la discoteca, que assegura que fa més de 25 anys que funciona i que "mai no ha creat cap conflicte".

Els Mossos neguen que es tracti d'un fet puntual i asseguren que és "una praxi habitual" que han detectat en aquest establiment, però també en locals d'altres municipis. 

Detall cotxe Mossos
Els Mossos d'Esquadra van fer una inspecció administrativa a la discoteca durant l'horari d'obertura (ACN)

Què diu la llei?

En un comunicat, la policia ha recordat la necessitat de complir el reglament d'espectacles públics i activitats recreatives, i preservar la seguretat dels menors.

La normativa estableix que els menors de 16 anys tenen prohibit l'accés a discoteques, sales de festa, sales de ball, bars musicals, sales de concert, cafès concert i cafès teatre, excepte quan es facin actuacions en directe i vagin acompanyats dels seus progenitors o tutors.

En aquest cas, detalla el reglament, els menors no poden quedar-se a l'establiment un cop s'hagi acabat l'actuació.

ARXIVAT A:
Oci nocturn
Anar al contingut