Troben 14 hivernacles plens de marihuana a Almatret alertats per veïns i caçadors

Els Mossos han detingut una persona acusada de delicte contra la salut pública, mentre que tres més han aconseguit escapar

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han localitzat 1.820 plantes de marihuana en 14 hivernacles en una finca al terme d'Almatret, al Segrià.

Els agents, alertats per veïns i caçadors de la zona, han trobat la plantació a uns deu quilòmetres del poble, en una zona de difícil accés al barranc de l'Aiguamoll, en uns antics vivers d'arbres on hi havia una connexió d'aigua al reg del Segrià Sud.

Les plantes tenen entre 80 centímetres i 1,20 metres d'alçada, i la previsió era que arribessin a uns dos metres abans de collir a finals de setembre. En total es calcula que hi ha una tona de marihuana.

La plantació estava ubicada en 14 hivernacles a uns deu quilòmetres del poble, en una zona de difícil accés
La plantació estava ubicada en 14 hivernacles a uns deu quilòmetres d'Almatret (CCMA)

A banda dels hivernacles, els encarregats dels cultius havien habilitat una zona amb llits i altres estris per cuinar.

Els Mossos es van presentar aquest dimecres a la instal·lació, on van trobar quatre persones. Tres van aconseguir escapar, però els agents van aconseguir detenir-ne una, acusada de delicte contra la salut pública.

El sergent i sotscap de la Unitat d'Investigació dels Mossos d'Esquadra de Lleida, David Mora, ha explicat que "la investigació continua oberta".

"Hem de tenir en compte que és una zona molt gran, amb bosc just a la vora. De totes maneres, esperem localitzar els fugits, així com tothom que pugui estar relacionat amb la plantació."

La policia s'ha tornat a desplaçar aquest dijous fins al lloc per continuar amb les tasques de desmantellament i escorcoll de les instal·lacions per ordre del jutjat de guàrdia de Lleida. Després de les declaracions del detingut, els agents procediran a destruir les plantes.

És la primera instal·lació d'aquestes característiques que es descobreix en hivernacle a la demarcació de Lleida, ja que fins ara els cultius il·legals de marihuana s'havien localitzat en naus o zones exteriors.

Agents dels Mossos d'Esquadra desmantellant la plantació localitzada a Almatret, al Segrià
Agents dels Mossos d'Esquadra desmantellant la plantació localitzada a Almatret, al Segrià (CCMA)
ARXIVAT A:
PolicialMarihuanaMossos d'Esquadra
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut