Trias revela que Collboni li havia proposat repartir-se l'alcaldia de Barcelona

Sirera, del PP, assegura que van decidir votar Collboni dos minuts abans de començar el ple d'investidura

Actualitzat

Reguitzell de declaracions polítiques l'endemà de la investidura de Jaume Collboni. El primer ha estat Xavier Trias, que ha revelat aquest diumenge que Jaume Collboni li va proposar repartir-se l'alcaldia dos anys cadascun.

Trias ha fet aquestes declaracions durant el consell nacional que Junts ha celebrat aquest matí a Barcelona. Segons ha explicat, ell ho va rebutjar: "I li vaig dir que de cap manera."

Ha estat la seva primera intervenció després de la designació com a alcalde del socialista Collboni amb el suport de Barcelona en Comú i del Partit Popular.  

Collboni ha participat en el seu primer acte com a alcalde a la Marina del Port (Europa Press)

Per la seva banda, Collboni, que ha fet el seu primer acte com a alcalde participant en un concurs de paelles al barri de la Marina del Port, no ha volgut respondre als periodistes sobre la proposta de repartir-se l'alcaldia amb el candidat de Junts.

Trias també ha explicat que Collboni li va dir que l'avisaria si pretenia arrabassar-li l'alcaldia, però que no ho va fer: "Encara espero aquesta trucada."
 

Sirera: "2 minuts abans"

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, ha negat que hi hagués cap mena de pacte entre les direccions estatals del PP i el PSOE per tancar la investidura de Collboni, com han dit d'altres formacions polítiques.

Daniel Sirera, del PP, afirma que van decidir els vots a Collboni "dos minuts abans" del ple (ACN/Victòria Rovira)

Sirera assegura que va ser ell mateix qui va demanar a la cúpula del PP que pressionés els socialistes per arribar a un acord. En aquesta línia, Sirera ha remarcat que la decisió final la van prendre des de Barcelona dos minuts abans del ple:

El primer secretari del PSC, Salvador Illa, també sosté que les negociacions es van tancar a Catalunya. 


ERC parla de pacte d'estat

Ernest Maragall, d'ERC, s'ha sumat a les acusacions de pacte d'estat. Maragall, que també va viure ahir el gir de guió que el va deixar fora del govern de la ciutat, acusa els Comuns de participar d'un pacte "decidit a Madrid". Assegura a Twitter que Colau ha optat per un pacte conservador que significarà acabar amb les superilles o la taxa turística i reduir la quantitat d'habitatge protegit:

Els Comuns també s'han volgut fer sentir. El número dos per Barcelona i fins ara al govern de Colau, Jordi Martí i Grau, també ha publicat un fil a Twitter en què apunta: "Només un pacte de les esquerres ens faria tornar al govern, i cap "pacte d'estat" ha limitat l'autonomia dels Comuns (sembla que no ens coneguin!)":


Reaccions a Madrid

L'alcaldia de Barcelona interessa també a Madrid. El candidat a les eleccions generals del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha volgut treure pit del pacte a Barcelona.

En un acte al parc del Retiro de Madrid en què també han participat la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, i l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, Feijóo ha dit que a Barcelona els populars havien votat per Espanya i ha considerat que són el partit d'estat i de la Constitució. Ha dit que van promoure la investidura de Collboni "per responsabilitat", és a dir, per evitar un alcalde independentista a la capital de Catalunya.

En canvi, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, no ha fet cap comentari sobre l'obtenció de l'alcaldia de Barcelona, que ara està en mans del seu partit. En un acte electoral a Dos Hermanas, a Sevilla, s'ha centrat a criticar els pactes del PP amb Vox i obviar l'elecció de Collboni a Barcelona.

Tampoc Yolanda Díaz, de Sumar, ha fet cap referència a Barcelona en els seus actes d'aquest diumenge.

 

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezJaume Collboni Alberto Núñez FeijóoEleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut