L'home va comunicar al grup que havia de tornar cap a Palma, però no van deixar-lo marxar (Europa Press)

Tres turistes apallissen un taxista mallorquí de 71 anys identificant-se com a policies

La Guàrdia Civil va detenir tres persones, que han quedat en llibertat sense fiança

Redacció/AgènciesActualitzat

Un grup de turistes alemanys va apallissar dimecres a la matinada un taxista que els havia portat des de s'Arenal fins a un establiment d'agroturisme de Petra, a Mallorca.

La víctima, que té 71 anys, assegura que els agressors anaven beguts i es van identificar com a policies del seu país i li van mostrar les plaques.

L'home continua ingressat en un centre hospitalari amb diverses fractures a les costelles i està pendent d'una intervenció quirúrgica com a conseqüència de l'agressió, mentre que aquest dijous el jutge de guàrdia ha decretat la llibertat per als tres detinguts.

L'entorn de la víctima ha explicat que el grup el formaven sis persones que es van dividir en dos taxis. Durant el trajecte, els turistes, que havien begut alcohol, van adormir-se, i no va ser fins que van arribar a la destinació i ja havien pagat el cost del viatge que un es va adonar que no trobava el mòbil.

Els homes van intentar localitzar-lo i malgrat que estava apagat --segons sembla, s'havia quedat sense bateria-- van descobrir a través de la geolocalització que era al mateix punt que ells, per la qual cosa van creure que el taxista els l'havia robat.


No el deixaven marxar

Seguint amb el relat de la víctima, el taxista va voler ajudar-los a buscar el dispositiu, aixecant les catifes del vehicle i remenant l'interior; fins que els va comunicar que havia de tornar a Palma per continuar treballant i que els avisaria si el trobava.

Tot i això, els homes no el van deixar marxar, i els va advertir que trucaria a la policia. Segons la seva versió, ells li van respondre que eren policies --de la regió alemanya de Hessen-- i fins i tot li van mostrar les seves plaques.

Aleshores va començar una agressió durant la qual la víctima els va intentar calmar oferint-se a pagar-los el preu que li demanessin pel valor del telèfon, però no es van conformar amb això.

La víctima sosté que va sentir que els tres homes planejaven deixar-lo al taxi i desfrenar el vehicle per fingir un accident de trànsit i encobrir la pallissa, però que, per sort, no van trobar les claus.

L'home ha explicat que, des de terra, va aconseguir demanar auxili, i poc després va aparèixer la Guàrdia Civil i va detenir un dels agressors.

A aquella hora, explica el taxista, el telèfon de la discòrdia ja havia aparegut a la butxaca d'un dels turistes, però ja era massa tard.

L'home va acabar ingressat a l'Hospital de Manacor i, després de prendre-li declaració, la Guàrdia Civil va detenir els altres dos acusats de l'agressió. Tots tres s'han acollit el dret a no declarar davant del jutge, que els ha deixat en llibertat sense cap mesura cautelar ni fiança.

ARXIVAT A:
Illes Balears
Anar al contingut