L'acusat declara a l'Audiència de Lleida
L'acusat declara a l'Audiència de Lleida

Tres noies afirmen que un home els va fer tocaments i els va oferir diners a canvi de sexe en un bar del Pla d'Urgell

ACN Lleida - L'Audiència de Lleida ha jutjat aquest dimecres l'home acusat d'abusar sexualment de quatre menors tutelades que vivien al CRAE, al Pla d'Urgell. Els suposats fets es remunten al 2016, quan l'investigat tenia 72 anys, i s'haurien allargat fins al 2020. En el judici, tres de les noies han declarat que l'home aprofitava quan se les trobava en un bar de Vilanova de Bellpuig per tocar-les a la cuixa i el cul i els oferia diners a canvi de petons o sexe. Per la seva part, l'acusat ha negat els fets i ha assegurat que "mai" els va oferir res per obtenir els seus favors sexuals. El tribunal ha acordat suspendre el judici per l'absència d'una de les declarants fins al 18 d'octubre.

L'acusat ha defensat la seva innocència durant la declaració que ha ofert aquest dimecres al judici celebrat a l'Audiència de Lleida. L'home ha afirmat que "mai" va fer tocaments a les menors del CRAE ni tampoc els va oferir diners o refrescos a canvi de sexe. "És mentida", ha afirmat sobre aquestes acusacions, i ha assegurat també que "mai vaig asseure'm a soles amb elles a la terrassa del bar", on les adolescents relaten que van tenir lloc els abusos sexuals.

En aquest sentit, l'acusat ha explicat que anava a l'establiment acompanyat dels seus amics i normalment s'asseia a la barra. Un cop allí eren les menors les "que venien a buscar-me per demanar-me diners per a dolços. A vegades els hi donava monedes i altres cops no", ha dit. L'home ha defensat que aquestes donacions econòmiques les ha fet "tota la vida, tant a nens com a nenes", amb "els pares davant" i "al descobert". "Per què m'he d'amagar?", ha expressat.

Per la seva part, les joves que han declarat al judici han relatat diferents abusos sexuals per part de l'acusat. Una d'elles ha explicat que l'home li va fer tocaments a la cuixa i la va forçar a ficar la mà als seus genitals per sota d'una de les taules del bar on s'asseien. "Vaig flipar i li vaig dir que havia de marxar", ha dit la noia. La mateixa també ha afirmat que l'home li va dir que "si li feia un petó em donaria els diners que jo volgués".

Una altra de les noies ha dit que l'acusat va fer-li tocaments a la cuixa i va preguntar-li també si volia tenir "relacions sexuals" amb ell, mentre que l'altra declarant ha afirmat que l'home va tocar-li "el cul" un cop quan es va aixecar de la cadira on s'asseia a l'establiment de Vilanova de Bellpuig.

Pel que fa als testimonis, l'expropietari i una treballadora del bar en el moment que s'ubiquen els fets, han negat veure cap d'aquests successos ni cap comportament estrany de l'acusat durant les seves estances al bar. També asseguren que no van rebre cap queixa amb relació amb aquests fets durant el temps que van treballar a l'establiment. En la mateixa línia, alguns dels veïns i exalcaldes del poble que han prestat declaració al judici han afirmat que "mai" han tingut cap queixa de l'acusat.

D'altra banda, una de les treballadores del CRAE que va acompanyar una de les joves a denunciar els fets als Mossos d'Esquadra ha explicat que des de la direcció del centre van reunir-se un parell o tres de vegades amb l'acusat per demanar-li que cessés les seves donacions econòmiques a les noies, però "no vam sospitar que estigués lligat a temes sexuals".

Judici suspès fins al 18 d'octubre

El tribunal ha acordat ajornar el judici fins al pròxim 18 d'octubre després que una de les declarants que estaven citades per aquest dimecres no s'hagi presentat a la sala. La fiscalia considera fonamental el seu testimoni sobre els fets amb l'acusat, al qual li demanava d'entrada 18 anys de presó.

Anar al contingut