Tres detinguts per conreu i tràfic de marihuana a Barcelona i Corbera

Tenien una casa llogada a Corbera de Llobregat on conreaven uns 60 quilos de marihuana l'any i un pis ocupat a Barcelona on la preparaven, i aconseguien un benefici estimat de prop de 300.000 euros anuals

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra desarticulen un grup criminal que es dedicava a cultivar marihuana i a vendre-la després i distribuir-la en paquets. Els agents van detenir dos homes de 73 i 34 anys, i també una dona de 33 anys, com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

La investigació va començar a principis de febrer a partir d'una informació que va rebre la policia catalana, que assenyalava una casa de Corbera de Llobregat on hi havia una plantació interior de marihuana.

Després de les primeres investigacions, els Mossos van comprovar que els detinguts miraven de passar desapercebuts entre el veïnat, que tenien l'habitatge aïllat per evitar que se sentís des de fora la forta olor que desprèn la marihuana i, per tant, no cridar l'atenció.

També havien manipulat el sistema elèctric per poder fer plantacions rotatives durant tot l'any i obtenir una collita cada dos mesos. Això els proporcionava uns 60 quilos de droga a l'any i uns beneficis de prop de 300.000 euros.

A Barcelona els membres de la banda hi tenien un pis ocupat on preparaven la marihuana i l'empaquetaven per poder-la distribuir.

Durant la detenció es van intervenir 485 plantes, 10 quilos de marihuana ja preparada per a la distribució, documentació que vinculava els detinguts amb el tràfic de drogues, diners en efectiu i material destinat al cultiu de marihuana.

Els tres detinguts van passar a disposició judicial l'1 de maig i el jutge va decretar presó preventiva per a un dels homes i llibertat per a la resta.

La policia també busca ara l'home que feia de jardiner de la plantació, pel qual el jutge va emetre una ordre de detenció.

ARXIVAT A:
Mossos d'Esquadra
Anar al contingut