Tres catxalots embarranquen i moren en platges de Bali en una setmana

Les autoritats d'Indonèsia sospiten que els animals poden haver estat víctimes de la contaminació de les aigües

Redacció / AgènciesActualitzat

Un catxalot de 17 metres de llarg ha mort després d'embarrancar en una platja de l'illa de Bali.

L'animal va quedar atrapat a la sorra de la platja de Yeh Leh i se l'enterrarà en un terreny situat a un quilòmetre del lloc on el van trobar.

Centenars de persones al voltant del cadàver d'un catxalot aquest diumenge a la platja de Yeh Leh, a Bali
Centenars de persones al voltant del cadàver d'un catxalot aquest diumenge a la platja de Yeh Leh, a Bali (EFE / Made Nagi)

És el tercer catxalot que mor en una platja de Bali en vuit dies. Aquest dimecres ja en va aparèixer un en una platja de Karangasem i l'1 d'abril se n'havia trobat un altre a Klungklung.

Les autoritats encara no tenen els resultats de les necròpsies fetes fins ara, però sospiten que poden haver estat víctimes de la contaminació de les aigües, sigui per agents químics o sigui per restes de materials com el plàstic.

El 2018, un catxalot va aparèixer mort a Indonèsia, al sud-est de l'illa de Cèlebes, amb més de 100 gots i 25 bosses de plàstic a l'estómac. Indonèsia és el segon país del món que aporta més deixalles al mar, després de la Xina.

Els catxalots són els depredadors més grans del món i estan catalogats com a "vulnerables" al perill d'extinció per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura.  

Una dona fotografia el catxalot que dimecres passat va aparèixer en una platja de Karangasem, a l'illa de Bali
Una dona fotografia el catxalot que dimecres passat va aparèixer en una platja de Karangasem, a l'illa de Bali (EFE / Made Nagi)
ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut